Niksi čekali Kavaja, Durenta... doveli Morisa

Autor:

Imali su prostora u "seleri kepu", očekivali su mnogo, ali čini se da će i ova sezona za Nikse biti veoma teška.

Niksi čekali Kavaja, Durenta... doveli Morisa Foto: Tanjug/AP/Mary Altaffer

Imali su velike planove u Njujorku, ali će morati da ih "pauziraju" do sljedećeg ljeta.

Niksi su imali ogroman prostor u "seleri kepu" pred ljeto u kom su na tržištu bili igrači poput Kajrija Irvinga, Kavaja Lenarda, Kembe Vokera, Kevina Durenta ili Kleja Tompsona, međutim nijednog od njih nisu uspjeli da ubijede u svoj projekat.

Činilo se da je i osuđen na propast kada je "prvi pik" na draftu, što je bio Zajon Vilijamson, otišao u ruke Nju Orleansa, a prethodno su ostali i bez nezadovoljnog Kristapsa Porzingisa.

Fanovi jednog od najpopularnijih timova na svijetu odmah su shvatili da će ovo biti još jedna razočaravajuća sezona pošto su morali da se "zadovolje mrvicama", a do danas najveće ime koje su doveli bio je Džulijus Rendl (Pelikansi).

A danas - dva pojačanja!

Redži Bulok (28) je stigao iz Lejkersa i potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 21 milion dolara, a Markus Moris (29) iz Bostona za jednogodišnji ugovor na 15 miliona.

Vidjećemo da li će trener Dejvid Fizdejl uspjeti da napravi iznenađene sa Niksima koji su prošle sezone bili 15. na istoku, dok su posljednji put u plej-ofu zaigrali u takmičarskoj sezoni 2012/13 kada su bili drugoplasirani u regularnom dijelu.

Ostale vijesti