• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaći kao nekad, Zvezda po navici!

Sada je već tradicija - ekipa Vladana Milojevića dobija prvi meč u sezoni pred svojom publikom. Posle Florijane i Spartaksa, kroz isto je prošla i Suduva koja je u finišu samo ublažila poraz. Naredni rival je Helsinki iz Finske...

 Boaći kao nekad, Zvezda po navici! Izvor: MN PRESS

Florijana 2017, Spartaks 2018. i Suduva 2019. godine!

Zvezda je u prethodne tri godine pod Vladanom Milojevićem navikla navijače da dobija prvi meč pred svojom publikom, tako da je na pravi način odgovorila na bled nastup u Litvaniji.

Pred podrškom 23.751 grla na "Marakani" crveno-beli fudbaleri su bez većih problema pobedili litvanskog šampiona Suduvu golovima postignutim u pravo vreme i tako prošli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde sledi dvomeč sa Helsinkijem.

Junak meča bio je Ričmond Boaći, strelac ranog gola u 4. minutu i asistent za pogodak Marka Marina u 28, a Milojevića posebno može da raduje njegova "stara" energija.

/PORUKA DELIJA ZA MIHU: ZNAO SI SAMO ZA POBEDE, POBEDI!/

Za razliku od njega, sigurno će biti razočaran potezom Marka Gobeljića iz drugog poluvremena kada je na polovini terena uklizao na Slavickasa i zaradio direktan crveni karton, što znači da na njega trener neće moći da računa u narednoj rundi kvalifikacija.

Na kraju meča crveno-beli su primili i pogodak preko Topčagića, ali nije ostalo dovoljno vremena da gosti naprave atmosferu "haosa" i "strepnje" u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA - SUDUVA 2:1 (2:0)
/Boaći 4, Marin 28 - Topčagić 90+5/

Bez obzira na slabije izdanje pre sedam dana u Marijampolu - nije bilo promena u startnoj postavi, Milojević se odlučio za isti tim - i to se ispostavilo kao dobar potez.

U najavi meča govorio je da veruje u Ričmonda Boaćija, koji je bio u nešto lošijoj formi čitavog proleća dok ni na pripremama nije blistao, ali kao da su mu te reči pomogle na današnjem susretu pošto je LETEO po terenu.


Već u 4. minutu dobio je dobar pas Bena, ubacio se iza odbrane Suduve, a onda projektilom iz teške situacije savladao Karduma za vođstvo Zvezde.

Zabeležio je asistenciju u 24. minutu, kada je lepo "produžio" za Marka Marina za divan gol, a svemu je prethodila lepa akcija koju je upravo Nemac pokrenuo. U njoj su učestvovali Ben i Ivanić, pa je tako čitav napad Crvene zvezde doprineo dupliranju vođstva.

/FOTO: TUMBA NA MARAKANI POSLE 19 GODINA, TU SU I DRUGI/

Izvor: MN PRESS


Uz ogromnu energiju s tribina Ričmond Boaći nije planirao da se zaustavi samo na tome, posle strašnog sprinta došao je do lopte i uspeo da šutira, ali je lopta "ostala" na prečki.

Aktivan je bio Boaći i početkom drugog dela, izluđivao je defanzivce Suduve, ali ga je crveni karton Gobeljića, koji je najverovatnije Slavickasu polomio zglob noge, "izveo" iz igre pošto je Milojević morao da pojača desnu stranu Stojkovićem.

Do kraja susreta uspeo je da uđe u šansu iz drugog plana, dok je cela klupa protestovala tražeći penal, a još bolju situaciju imao je Ivanić koji je "mlako" uputio udarac.

U poslednjim trenucima meča zapretila je i Suduva pogodivši prečku, na šta se Zvezda nije uplašila nego je "povukla" još napred i pogodila isti deo gola preko Bena, međutim kao da je šest minuta nadoknade bilo previše za trenutnu koncentraciju ekipe.

Tadić je ušao u šansu, odbranio je Borjan, međutim Topčagić je zajedno s Riketsom loptu nekako "ugurao" u gol.

Samo za utehu, ne i za iznenađenje na "Marakani".

ZVEZDA:
Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Marin (od 89. Pavkov), Ivanić (od 82. Vukanović), Ben - Boaći (od 62. Stojković).

SUDUVA: Kardum - Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas (od. Hladik) - Čađenović, Golubickas, Verbickas (od 77. Rikets) - Gotal (od 50. Tadić) i Topčagić.

Meč je sudio Adam Farkaš iz Mađarske.

Izvor: MN PRESS



IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ!

90+5' - GOL! TOPČAGIĆ! 2:1!

Odbrani je Borjan udarac, ali loptu su u gol zajedno "gurnuli" Rikets i Topčagić.

90' - Sada i Ben pogađa prečku posle prodora Rodića! Šest minuta nadoknade.

88' -
Tadić je uspeo da skoči u 16 metara i da nadvisi odbranu Zvezde, Borjan je bio kratak, pa je lopta ostala na prečki!

84' -
Sada pada i Ben u kaznenom prostoru, ali opet nema penala.

78' -
Fantastično ubacivanje Filipa Stojkovića kroz sredinu, bilo je kontakta sa jednim igračem Suduve, ali je sudija procenio da je u pitanju remplovanje. Nema jedanaesterca uprkos protestu Vladana Milojevića.

72' -
Žuti karton za Bena zbog izbacivanja lopte.

Izvor: MN PRESS


70' - Ivanić!

Najveća šansa za Zvezdu u drugom poluvremenu, glavom ga je u šansu izbacio Ivanić, ali traljav šut u situaciji jedan na jedan - pravo u Karduma.

62' -
Ričmond Boaći napušta igru, menja ga Filip Stojković. Sada će Ben otići na mesto špica. Hladik menja povređenog Slavickasa.

58' -
Zvanično: 23.751 gledalaca. Jak šut Rodića iz slobodnjaka, ali nekontrolisano. Direktan crveni karton za Marka Gobeljića, izgleda da je Slavickasu slomljen članak. Pre toga je požuteo i Živanović.

53' -
Dušan Jovančić u lepoj situaciji, ali šutira slabo u golmana Karduma.

47' -
Zvezda je krenula i po treći gol, kruži oko gola Suduve, ali znatno brže nego što je to bilo u Litvaniji. Boaći se odlično kretao, pobegao je čuvaru, dobio pas Marina, ali je ovoga puta šutirao pored gola!

"Takva zvezdaška porodica ne rađa se često u Crvenoj zvezdi. Za Saviće uvek je rezervisano mesto"
, glasi transparent Delija posvećen Vujadinu i Duletu Saviću.


45+1' - Kraj prvog poluvremena u kom je Zvezda bila mnogo bolja i u tome joj je znatno pomogao rani gol Ričmonda Boaćija. Konačno se napadač iz Gane upisao u strelce i tako dobio na samopouzdanju pošto je u prvih 45 minuta zabeležio još asistenciju i stativu, dok je Zvezda imala kratku krizu od 10. do 20. minuta.

44' - Marko Marin šalje neverovatan pas za Mirka Ivanića bez gledanja, međutim bivši reprezentativac Crne Gore nije uspeo da iskontroliše loptu...

38' - BOAĆI! STATIVA! 

Furiozan trk napadača iz Gane posle ubačene lopte po desnoj strani, stigao je do nje i raspalio iz sve snage, ali lopta ostaje na daljoj stativi. Zvezda izuzetno dobra u ovoj fazi utakmice, podrška navijača ne prestaje.

28' - GOOOL! MARIN! 2:0!


Prebrodila je Zvezda krizu u igri na najbolji način - GOLOM.

Ponovo je Ben bio inicijator akcije, pronašao je Boaćija u kaznenom prostoru, napadač iz Gane nije bio sebičan nego je iz prve "produžio" za Marina, a Nemac je sjajno šutirao i duplirao vođstvo svog tima. 

Divna akcija!

Sigurno će biti zadovoljan Nikola Žigić koji prisustvuje meču, nismo ga često viđali na našim stadionima od penzionisanja.

25' -
Serija grešaka odbrane, jednostavno su bili anemični igrači Zvezde kada je Golubickas imao loptu, dozvolili su mu da neko vreme sebi traži poziciju za šut u šesnaestercu, nedovoljno odlučni su bili njegovi čuvari.

Na severu transparenti podrške Ognjenu Kuzmiću i Siniši Mihajloviću.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


15' -
Prva greška Zvezde u odbrani, bila je to lopta za Slavickasa na desnu stranu, kasnio je Milan Rodić, međutim srećom po crveno-bele nije ugrozio Milana Borjana.

13' -
Zvezda i dalje pravi problem Suduvi kroz desni "međuprostor" gde se odlično kreću Ben i Marin, međutim ovoga puta lopta za Boaćija nije bila toliko upotrebljiva.

4' - GOOOL! BOAĆI! 1:0 ZA ZVEZDU!


Nije bio u formi napadač iz Gane u poslednjih nekoliko meseci, ali evo gola! Sjajno se ubacio "iza" odbrane Suduve, sačekao strašan pas Bena, a onda šutirao iz teške situacije - i gotovo "pocepao" mrežu Karduma.

Veliko slavlje Boaćija, videlo se koliko mu znači.

Možda je ovo najava ONE forme koju je imao pre odlaska u Kinu prvi put?

1' - Meč je počeo.

- Delije stižu na Marakanu...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


- Kanjas i Tomane su lakše povređeni i najverovatnije neće zaigrati na ovom meču. Kanjas bi trebalo da bude spreman za 2. kolo, dok je za Tomanea to pitanje... Povredio je ložu na treningu! Takođe, Pankov nije spreman, dok Žander nije registrovan za prvu rundu.

- Izveštaj utakmice u Marijampolu: DEŽA VI ZVEZDE, OPET NULA - MORA BOLJE!

- MONDO analiza utakmice u Litvaniji: ŠTA JE ZVEZDI FALILO, A ŠTA BILO DOBRO U LITVANIJI

- Konferencija za medije Vladana Milojevića uoči revanša: ZVEZDINO PRVO FINALE - SUDUVA MORA DA PADNE! (VIDEO)

- Konferencija za medije Vladimira Čeburina uoči revanša: NE PLAŠIMO SE DELIJA I ZVEZDE, SPREMNI SMO

- Očekivani sastav Crvene zvezde: S VEROM U BOAĆIJA

- Sudije stižu iz komšiluka: MAĐARI SUDE ZVEZDI, GLAVNI NEDAVNO SUDIO LITVANCIMA

- Ko izgubi, imaće još jednu šansu: O OVOME U ZVEZDI NE RAZMIŠLJAJU, ALI ŠTA AKO...

- Evo i fotografija sa prošlogodišnjeg duela na "Marakani":

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pavle

ZVEZDA-suduva+sudije+uefa=2-1.........??sta dalje očekivati.........??nek nam je bog u pomoći u daljem takmičenju,hmmmmmmm.....

Pavle

Strasno.......i u prvoj i u drugoj utakmici sudije navlace za protivnika....pa zasto?pa svi vide oceglednu kradju.........!!!!!dokle?bog sami zna............valjda im ZVEZDA smeta,hmmmm,strasno sudjenje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC