ZRINJSKI: Ozbiljno u revanšu da ne bude neprijatno

Autor:

Mostarski Zrinjski sa velikim kapitalom od tri gola u četvrtak dočekuje Akademiju Pandev u revanšu prvom kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

ZRINJSKI: Ozbiljno u revanšu da ne bude neprijatno Foto: Promo/Zrinjski TV

Mostarci su na skopskom stadionu "Toše Proeski" deklasirali Makedonce pogocima Irfana Hadžića, Staniše Mandića i Miljana Govedarice stigli do ubjedljivog trijumfa, koji vicešampionu Bosne i Hercegovine garantuje miran revanš "Pod Bijelim brijegom".

Međutim, strateg "plemića" Hari Vukas, kojem je prvi duel sa Akademijom Pandev bio debi na klupi mostarske ekipe, istakao je da će maksimalan pristup biti i u četvrtak u revanšu.

"Imamo dobar rezultat, to svi znamo, ali ćemo u revanšu biti maksimalno ozbiljni i mobilisani da dođemo do cilja, a to je prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Dobro smo skautirali rivala, koji je bio u prvom meču pod pritiskom zbog prvog izlaska u Evropu, pa sad mislim da će biti rasterećeni, što zna biti opasno. Akademija Pandev nije loša ekipa, bez obzira na ishod iz Skoplja. Zato ćemo biti ozbiljni i ne smijemo da dozvolimo da utakmica ode u nekom smjeru da dođemo u neprijatnost", rekao je Vukas.

Trener Zrinjskog je najavio moguće sitne promjene u "plemićima", ali nije želio da otkrije početni sastav.

"Zadovoljan sam zdravstvenim biltenom, svi su apsolutno na raspolaganju i trenažnom procesu što znači da konkurišu za prvih 11", dodao je nasljednik Blaža Sliškovića na klupi Mostaraca.

Utakmica između Zrinjskog i Akademije Pandev igra se u četvrtak s početkom u 19 časova, a sudiće je češki arbitar Ondrej Pohanec.

Ostale vijesti