• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za "orliće": Ispali od Velike Britanije!

Autor mondo.rs

U-20 reprezentacija Srbije izgubila u osmini finala Eurobasketa u Izraelu.

 U20-reprezentacija-Srbije-ispala-sa-Evropskog-prvenstva-od-Velike-Britanije Izvor: MN PRESS

Neprijatna vijest iz Tel Aviva.

Reprezentacija Srbije u uzrastu do 20 godina završila je učešće na Evropskom prvenstvu u osmini finala, jer je naišla na boljeg rivala - britansku selekciju.

Srbija - Velika Britanija 72:77 (15:17, 18:19, 17:16, 22:25).

Izabranici Olivera Popovića pali su u "egal" meču, odlučenom u završnici.

Centar Srbije Marko Pecarski vukao je ekipu, postigao 23 poena za skoro 35 minuta u igri, ali to nije bilo dovoljno da "orlići" izbjegnu eliminaciju. Osim njega, dvocifreni u napadu bio je još samo Andrija Marjanović (10), ali je sve poene ubacio do poluvremena.

Uz Pecarskog, Popović je najviše vjerovao u Stefana Momirova (devet poena za skoro 37 minuta na parketu), ali je on zbog pete lične greške završnicu odgledao sa klupe, kao Ranko Simović, čiji je doprinos bio samo za poen manji.

Pri rezultatu 65:67, na 2:50 do kraja, Nikola Mišković imao je šansu da izjednači sa linije penala, ali ovo nije bio njegov dan (1/8 iz igre), pa je iskoristio samo jedno slobodno bacanje, za 66:67. Iako je "pokupio" svoj promašaj, srpski tim nije to iskoristio, pa je važna lopta pripala rivalu.

Britanac Kejn Henri odgovorio je pogotkom za "plus 3" (66:69), a isti igrač je kaznio loše dodavanje Vuka Vulikića i promašaj Alekse Uskokovića da "odlijepi" svoj tim na značajnih "plus 5" (66:71).

Na 13 sekundi prije kraja, Uskoković je ubacio trojku za posljednju nadu Srbije (72:75), ali je Najl Dejvis Heris ostao miran na "crti" i potvrdio pobjedu Britanaca.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Kejn Henri sa 17 poena i Romario Spens sa 15. Njihova ekipa igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Grčke i Njemačke.

SRBIJA: Jovičić 9, Matić, Pecarski 23 (11 sk), Uskoković 7, Vulikić, Đorđević, Marjanović 10, Mišković 4, Momirov 9, Simović 8, Stajčić 2, Tadić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC