• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer i Nadal čak 5 godina ne mogu ništa Novaku

Autor mondo.rs

Kada su u pitanju četiri najveća turnira - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open - Novak Đoković je bez poraza protiv svojih najvećih rivala punih pet godina.

Novak Đoković u nedjelju uveče nije samo osvojio Vimbldon, nego je senzacionalnim preokretom u petom setu produžio svoj niz nepobjedivosti na grend slem turnirima.

Ako posmatramo samo četiri najveća teniska takmičenja - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open - Novak Đoković na njima ima strašan učinak protiv svoja dva najveća rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji ga nisu pobijedili od 2014. godine!

Punih pet godina prošlo je otkako je jedan od dvojca "Fedal" uspio da savlada Đokovića na grend slem turniru, a od tada je srpski teniser dobio čak 8 susreta!

Rafael Nadal je posljednji put na grend slem turnirima uspio da ga savlada na "svom" Rolan Garosu sada već davne 2014. godine, dok je potom izgubio u četvrtfinalu istog turnira 2015, polufinalu Vimbldonu iz 2018. i finalu Australijan opena iz 2019. godine.

Šteta je samo što nismo videli njihov okršaj na ovogodišnjem Rolan Garosu gdje je Novaka, poslije dva dana tenisa, zaustavio Tim i zakazao finale sa Špance.

Federer je u još lošijoj situaciji pošto je još 2012. godine poslednji put pobedio Đokovića na grend slem turnirima - na "njegovom" Vimbldonu u polufinalu.

Nakon toga je Đoković napravio niz od pet uzastopnih pobjeda: tri finala Vimbldona, jedno US opena i polufinale Australijan opena, a zanimljivo je da je na ovogodišnjem "zelenom" grend slemu imao i dvije meč lopte i nije uspio da ih pretvori u pobedu.

Nije to prvi put da je Đoković na takav način pobijedio RF (prije toga dva puta na US openu). Zanimljivo je da Švajcarac ima čak 22 poraza u karijeri poslije meč lopti (1,48%), dok Đoković ima tek tri u dosadašnjem dijelu karijere (0,28%).

Poslije takve situacije pobedili su ga samo Marin Čilić (Kvins, 2018), Nadal (Madrid, 2009) i Južni (Roterdam, 2007).

Đoković i ukupno gledano ima bolji međusobni skor protiv Federera (26:22) i Nadala (28:26), a vidjećemo da li će uspjeti da ih nadmaši i u broju osvojenih grend slem titula: Nole ima 16, Nadal 18, a Federer 20.

Interesantno je da je po završetku 2010. godine odnos bio 16-9-1, što znači da je Đoković od 2011. do 2019. godine osvojio čak 15 grend slem turnira.

U istom periodu Federeru su pripala četiri, a Nadalu još devet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC