Crnogorci poslije ruleta prošli prvi put od 2010!

Autor:

Luda penal serija u Nikšiću i slavlje nad Slovanom. Na ovo u Crnoj Gori čekaju punih devet godina...

Crnogorci poslije ruleta prošli prvi put od 2010! Foto: MONDO

Kakav podvig Sutjeske!

Prije sedam dana u Bratislavi u 95. minutu Damir Kojašević je izjednačio rezultat na 1:1, da bi ove večeri u Nikšiću u 93. minutu to uradio Aleksandar Šofranac.

Uslijedili su produžeci, u kojima nije bilo golova, pa luda penal serija u kojoj su gosti promašili čak tri jedanaesterca, među njima i Dejan Dražić. Priliku da obezbijedi prolaz za Sutjesku u posljednjoj seriji imao je Bulatović, međutim promašio je i dao nadu Slovanu da može dalje...

Međutim, Andraš Šporar je loše šutirao i poslao Sutjesku u 2. kolo kvalifikacija!

Prethodno je napadač iz Slovenije postigao oba gola za Slovan u ovom dvomeču, međutim na kraju je bio tragičar svoje ekipe koja je imala daleko veća očekivanja u ovim kvalifikacijama, posebno poslije dobre sezone u Slovačkoj.

/Liga šampiona: Pročitajte sve parove druge runde/

Crnogorski šampioni ispravili su negativan trend klubova iz ove omalene zemlje pošto od 2010. godine niko nije prošao dalje od početne runde kvalifikacija.

Poslednji prije njih to je uradio Rudar Pljevlja u sezoni 2010/11, kada je "izbacio" Tre Fiori (San Marino) u prvom kolu, pa ispao od Liteksa (Bugarska)

Klubovi iz Crne Gore su kvalifikacije počinjali iz prvog ili drugog kola, ali bez obzira na to odmah su zaustavljani na početnoj tački u Ligi šampiona: Mogren, Rudar, Titograd, Budućnost dvaput, dok se Sutjeska zaustavila da joj večeras ne bude treći put.

Ostale vijesti