PANIKA NA TESLI: Laž o bombi u avionu Lufthanze (VIDEO)

Autor:

UZBUNA na beogradskom aerodromu Nikola Tesla trajala je satima - dojavljeno je da BOMBA je u avionu nemačke Lufthanze. Pogledajte snimke!

0
A- A A+
avion avioni lufthansa lufthanza aerodrom frankfurtski frankfurt Foto: MONDO, Lana Stošić Ilustracija

Dojavao bombi na Lufthanzinom letu iz Beograda za Frankfurt se pkazala, kao i svih ranijih puta, kao lažna ali je na beogradskom aerodromu danas pola dana bila vanredna situacija.

Iz aviona, koji je već bio u poslednjim fazama pripreme za let, bio  je odmah po dojavi evakuisano 130 putnika i pet članova posade.

Lažne dojave i u Crnoj Gori

Na podgoričkom i tivatskom aerodromu u Crnoj Gori juče je prijavljeno da je postavljena bomba, pišu "Dnevne novine". Kako je tom listu kazao jedan od putnika, koji se u tom momentu nalazio na podgoričkom aerodromu, policija je pregledala svaku torbu putnika.

Na aerodrom "Nikola Tesla"ubrzo je stigla kontradiverziona ekipa policije.

Drama u avionu Er Srbije: Neko je viknuo "bomba"!

Među evakuisanim su bile i članice mlada ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koje su krenule u Španiju na turnir u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 3. do 11. avgusta održava u Klatovu. 

Avion je hitno premešten na drugu poziciju, gde je stručni tim pregledao letelicu kao i sav prtljag.

SNIMAK SA AERODROMA

Izvor: Kurir

U ovakvim situacijama avioni se pomeraju na tu poziciju, na krajnjem delu piste dugačke 3.400 metara, jer ako se dogodi eksplozija nema opasnosti po okolne objekte i vozila pošto je dovoljno udaljena od aerodromskih zgrada.

JOŠ JEDAN SNIMAK

Izvor: Kurir

Sva poletanja sa aerodroma su bila pomerena, dok su se sletanja obavljala redovno. 

Policija radi na identifikaciji osobe koja je u 6 ujutro zvala Aerodrom Nikola Tesla, rečeno je Tanjugu u MUP.

Ostale vijesti