Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića

Autor:

U četvrtak oko 16 časova centar reprezentacije Srbije prvi put je postao svjestan od saobraćajne nesreće.

Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića Foto: MONDO/Goran Arbutina

"Novi pregledi skenerom glave i pluća pokazali su da nema komplikacija", stajalo je u četvrtak u podnevnom saopštenju KK Crvena zvezda o zdravstvenom stanju teško povrijeđenog košarkaša, Ognjena Kuzmića.

Crveno-bijeli su na zvaničnom klupskom portalu objavili da "slijedi Kuzmićevo buđenje iz indukovane kome", a onda su se oko 16 časova oglasili još jednim saopštenjem.

U tom obraćanju javnosti potvrđeno je da je košarkaš prvi put postao svjestan od saobraćajne nesreće.

"Košarkaš Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić probudio se u četvrtak u popodnevnim časovima iz kome, i u svesnom je stanju. Ognjen pozitivno reaguje na sve terapije, a ljekarski tim Urgentnog centra zadovoljan je i činjenicom da se povlače kontuzione promjene na plućima, izazvane saobraćajnom nesrećom koju je Kuzmić doživio u nedjelju u jutarnjim časovima".

Reagujući na vijest o Kuzmićevom boljitku, na Twitteru su se obradovale i poznate košarkaške zvijezde, poput Gorana Dragića i Luke Dončića.
Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U podnevnoj poruci sa Malog Kalemegdana pisalo je...

"KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da je našem košarkašu Ognjenu Kuzmiću, nakon jučerašnje maksilofacijalne operacije, u četvrtak urađen novi detaljan pregled skenerom. Novi pregledi skenerom, glave i pluća, koje je obavio ljekarski tim Urgentnog centra u Beogradu, pokazali su da nema pojave novih procesa i komplikacija povreda glave", navode crveno-bijeli i napominju da je, citiramo, "mozak i dalje blago otečen nakon traume".

"Takođe, novi pregledi pluća su pokazali znatno bolje rezultate, i odlukom ljekarskog tima Ognjen Kuzmić će polako biti probuđen iz stanja indukovane kome u kojoj se nalazi od nedjelje kada je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Klub će kao i do sada nastaviti svakodnevno i u dogovoru sa ljekarskim timom da informiše javnost o zdravstvenom stanju reprezentativca Srbije i košarkaša Crvene zvezde", stoji na sajtu šampiona Srbije uz javno iskazanu zahvalnost svima koji su pružali i pružaju podršku 29-godišnjaku iz Doboja.

"KK Crvena zvezda mts još jednom se zahvaljuje svima koji i dalje svakodnevno izražavaju brigu i pružaju veliku podršku našem igraču Ognjenu Kuzmiću".