Olimpijski komitet BiH nagradio Larisu Cerić

Autor:

''Ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku'', kategorična je Larisa Cerić.

0
A- A A+
Larisa Cerić Foto: FENA

Na 2. evropskim igrama u Minsku, najbolja bosaskohercegovačka sportistkinja, džudistkinja Larisa Cerić, osvojila je srebrnu medalju, prvo odličje za BiH na ovom takmičenju. 

Tim povodom Olimpijski komitet BiH organizovao je prijem za Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu, saopšteno je iz OK BiH.

Predsjednik OK BiH Izet Rađo je istakao da se "Larisa na evropskim i svjetskim prvenstvima bori sa takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima, čime je njen uspjeh još veći."

Cerićeva je naglasila da izuzetno cijeni napore OK BiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

''Zahvalna sam OK BiH na finansijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku'', kazala je Cerić.

OK BiH je kao nebudžetski korisnik ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu Cerić 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000 KM, kao dodatni podstrek da nastave sa radom i velikim uspjesima, navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti