Određen pritvor uhapšenim u akciji "Unikat"

Autor:

Okružni sud u Banjaluci danas je odredio jednomjesečni pritvor za četiri osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet droge koja su uhapšena u policijskoj akciji "Unikat", rečeno je u ovom sudu.

0
A- A A+
marihuana, droga, skank Foto: SRNA

Pritvor je određen osumnjičenim S.Š, D.T, N.D. i D.Đ. zbog pritvorskih osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a po ovom rješenju može trajati do 14. avgusta.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je juče banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Unikat" bude određen jednomjesečni pritvor.

Iz Okružnog tužilaštva saopšteno je da je pritvor predložen za Sanela Šeranića (32) i Deana Đajića (29) iz Banjaluke, Danijela Trninića (36) iz Hrvatske Kostajnice, te Nenada Dragišića (30).

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, a Šeranić je prijavljen i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave, dok je Trniniću na teret stavljena i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj skanka. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti i sredstva korišteni za izvršenje krivičnih djela", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije "Unikat" koju su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i banjalučke Policijske uprave.

Ostale vijesti