Je l' ti neko rekao da Jugoslavija više ne postoji

Autor:

Čudna izjava slavnog reditelja u najnovijem intervjuu

Je l' ti neko rekao da Jugoslavija više ne postoji Foto: YouTube/Screenshot/Channel4News

Novi, deseti film, Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", već je obišao filmske festivale, a uskoro će ugledati i svetlost dana u domaćim bioskopima. 

Do tada, reditelj uveliko priča o pričama i likovima koji nas u ovom ostvarenju očekuju, kao i tome kako je tekao proces snimanja i rada sa zvezdama kao što su Bred Pit, Leonardo Di Kaprio i Margo Robi.

U podugačkom intervjuu za "Deadline", koji ne bi trebalo da čitate osim ukoliko ne želite da vam Tarantino otkrije celu radnju filma, istakao se jedan zanimljiv odgovor u okviru kog je reditelj pomenuo - Jugoslaviju.

Kada ga je novinar pitao da li je scenario za "Bilo jednom u Holivudu" pisao dok je na umu imao Breda i Leonarda da glume glavne likove, Tarantino je rekao:

"Ne. Bio bih idiot kada bih pisao s Bredom i Leom na umu, jer nisam znao da u tom trenutku da li ću moći da ih dobijem za film. Bred je mogao da radi neki film u Jugoslaviji sledećih devet meseci, a ja nisam želeo toliko da čekam", istakao je Kventin.

Dok nije jasno da li je Tarantino upoznat s činjenicom da Jugoslavija kao država ne postoji još od 1992. godine, verovatno je da je primer rada u ovoj "državi" iskoristio kako bi opisao odlazak u neki "zabit".

Šta vi mislite?

Ostale vijesti