• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odluka o četvrtfinalisti SP u vaterpolu PETERCIMA?

Autor mondo.rs

Srpski vaterpolisti u petak od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu igraju poslednji susret u grupi na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu, protiv Grčke. Odlučuje se o direktnom četvrtfinalisti. Kombinacija je mnogo.

 Srbija Grčka odluka o četvrtfinalisti vaterpolo Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ako Srbija pobedi Grčku u petak ujutru (po našem vremenu), biće obezbeđen direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Ali to neće biti nimalo lako, jer Grčka ima vrlo kvalitetan tim. Pobednik ovog susreta osvaja prvo a poraženi treće mesto.

Srbija i Grčka imaju po pobedu i remi, Crna Gora ima dva remija, ali će u petak svakako pobediti najslabijeg u grupi - Južnu Koreju.

U slučaju nerešenog rezultata Srbije i Grčke u opciji je mnogo kombinacija. Moguće je čak da će se PETERCIMA odlučivati o raspletu u grupi i pozicijama na tabeli, odnosno ko ide direktno u četvrtfinale, a ko će u osminu finala.

Prema informacijama iz Vaterpolo saveza Srbije (mada ni oni nisu sigurni, s obzirom na to da FINA ume da iznenadi), ovo su moguće situacije:

- Ako Srbija i Grčka odigraju odigra 10:10 a Crna Gora pobedi Južnu Koreju rezultatom 22:2, tada su Grci prvi a Srbi i Crnogorci šutiraju peterce za drugo mesto.

- Ako Srbija i Grčka odigraju 9:9 i manje, onda je Grčka prva a gleda se odnos Crne Gore i Srbije prema Koreji.

- Ako rezultat meča Srbija - Grčka bude 11:11 i veći tada Srbija i Grčka pucaju peterce za prvo mesto.

Zanimljivo je da Grčka nikada na zvaničnom takmičenju nije pobedila Srbiju. Svakako da Grci ovog puta vide svoju šansu, jer je srpski tim znatno podmlađen, ali ovakvi mečevi su prava inspiracija:

"Nije lako sa Grčkom poslednjih godina, setite se Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Moramo da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku. Igraju strpljiv napad, odlična realizacija igrača više. Biće pravi izazov za nas, posebno jer posle toga predstoje susreti eliminacionog karaktera. Ali sada razmišljamo samo o Grcima", rekao je srpski bombarder Dušan Mandić.

Utakmica Srbija - Grčka igra se od 9.30 (po našem vremenu), a prenos je na TV Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC