• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve više Srba u hrvatskoj ligi

Autor mondo.rs

Srpski fudbaleri sve više idu u susednu Hrvatsku. Dok u HNL igra sedam naših igrača, u Superligi Srbije nema nijednog Hrvata.

 Sve više Srba u hrvatskoj ligi Izvor: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Hrvatski igrači za sada slabo dolaze u Srbiju, dok je naših fudbalera sve više u HNL-u, najjačem rangu hrvatskog fudbala.

Na početku sezone 2019/2020 nijedan hrvatski igrač neće nastupati u Linglong Superligi, dok će u hrvatskom elitnom takmičenju biti čak sedmorica srpskih.

Port
al "24sat.hr" napravio je priču o strancima u HNL i došao do zanimljivog podatka, a on glasi:"Najviše stranaca u HNL je došlo iz – Srbije", navodi se na početku teksta, a zatim se i nabrajaju sprski fudbaleri koji su potpisali za hrvatske klubove.

"Srpska kolonija treća je najbrojnija u HNL-u. Sedam srpskih fudbalera igra u hrvatskoj ligi. U HNL-u je najbrojnija bosanskohercegovačka kolonija, njih je čak devet, ali četvero ih ima hrvatske pasoše, pa ih ne možemo računati kao strance. Albanci su drugi po brojnosti. Osam albanskih fudbalera igra u HNL-u", ističe autor.


Lokomotiva iz Sesveta je dovela mladog srpskog reprezentativca Dušana Jokovića. Lokomotiva je želela i već bila završila posao oko transfera Vanje Vučićevića (21), ali da je taj angažman iz nekog razloga neslavno propao.

Milan Savić pojačao je Inter iz Zaprešića, dok su više od šest meseci članovi istog kluba i iskusni Beograđanin Ivan Tatomirović i Andrija Kaluđerović.

Taman što je Miloš Vidović posle pet godina napustio Salven Belupo, u klub su stigliučenik čuvene Partizanove škole fudbala Nemanja Glavčić, kao i Miloš Radivojević.


Među starosedeocima u hrvatskim klubovima su još Komnen Andrić (Dinamo Zagreb)
i Nemanja Ljubisavljević (Gorica).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC