• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog: Idemo u "fajt" sa Utrehtom!

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski je dvostrukom pobjedom nad Akademijom Pandev (0:3, 3:0) izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija Lige Evrope u kojem "plemiće" očekuje susret sa holandskim Utrehtom.

Već u Skoplju prije sedam dana Mostarci su napravili korak ka plasmanu u narednu rundu, koju su večeras ovjerili identičnim rezultatom 3:0 (0:0) zahvaljujući identičnim akterima - Staniši Mandiću i Miljanu Govedarici.

"Čestitam mojim momcima na dobroj igri i dobrom rezultatu, smatram da nije mala stvar kad ostvarite dvije ovakve pobjede u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pogotovo što smatram da Akademija Pandev nije loša ekipa jer su Makedonci dokazali svoj potencijal u pojedinim fazama meča. Mi smo bili malo mudriji i konkretniji", rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas poslije revanša na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Prema njegovim riječima, Zrinjski večeras nije pružio partiju u prvom poluvremenu kakvu je očekivao, ali je naglasio da je u drugom sve "došlo na svoje mjesto".

"Nismo bili pravi jer nismo imali mirnoću i malo nam je falilo ličnog karaktera i hrabrosti da se odigra na pravi način. To smo imali u nastavku, bili smo i kompaktni, učinkoviti i zadovoljni na kraju".

Vukas je dodao da se odluka o kombinovanom sastavu pokazala ispravnom jer je Zrinjski ostvario dobar rezultat, a usput omogućio pojedinim igračima da se odmore za iskušenja koja predstoje u Ligi Evrope i novoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Sve u svemu, možemo biti zadovoljni ostvarenim", naglasio je trener "plemića" dodavši da ne želi previše da govori o narednom rivalu Utrehtu jer već u nedjelju Mostarce očekuje derbi prvog kola protiv Sarajeva.

"Osvajač 'duple krune' u BiH je sljedeći rival, gledali smo ih protiv Seltika i imamo dva dana za pripremu te utakmice. Biće to dobar meč dvije kvalitetne ekipe i idemo na 'Koševo' da napravimo pravi posao".
Na insistiranje novinara da prokomentariše protivnika iz Holandije, šef struke Mostaraca je rekao da je Utreht među pet najboljih holandskih timova.

"Nisu oni Ajaks, PSV ili Fejenord, ali znamo svi šta je holandska škola fudbala. I njihova reprezentacija se vratila opet na fudbalsku mapu Evrope, ali radićemo, analizirati, dati sve od sebe i ući u pravi 'fajt' u tom dvomeču", zaključio je Vukas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC