Pao helikopter Vojske Srbije, posada dobro

Autor:

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je do nesreće došlo oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac tokom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje“.

0
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO ilustracija
Helikopter "gazela" Vojske Srbije srušio se danas popodne u rejonu aerodroma Rutevac kod Aleksinca prilikom redovne letačke vežbe, ali srećom nije bilo poginulih, javljaju "Novosti".

Na sajtu se navodi da je posada samo ugruvana i da nije bilo težih posledica.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je do nesreće došlo oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac tokom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje“ i da je tom prilikom oštećen helikopter gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

U helikopteru su bila dva člana posade koji prema prvim pregledima nemaju težih povreda i koji su van životne opasnosti, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Istraga će utvrditi šta je uzrok pada letelice.

"Gazela" je laki helikopter višestruke namene. Koristi se za obuku pilota, laki transport, izviđanje i osmatranje.

Letelice tog tipa su najbrojnije u helikopterskoj eskadrili Srbije, prenosi RTS. Proizvodili su se po licenci u mostarskoj fabrici "Soko".Ostale vijesti