• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda i najgora Pepova kupovina: "Stakleni" Mendi!

Autor mondo.rs

Kada je bio na terenu, videlo se da može da pomogne u sistemu Pepa Gvardiole. Ali, upravo je to ključno - KADA je bio na terenu.

Pep Gvardiola je možda dve godine zaredom osvojio Premijer ligu, ali i dalje traži čarobnu formulu za defanzivnu liniju svog tima - čak i posle toliko utrošenih sredstava.

Od dolaska u Mančester siti dobio je "na poklon" 23 fudbalera za koji je klub izdvojio 600 miliona funti, a zanimljivo je da je čak polovina tog novca otišla upravo na odbranu koja je i dalje najslabiji deo ekipe i verovatno će biti pojačana ovog leta.

Uspeo je da popuni mesto golmana (Ederson), desnog beka (Kajl Voker) i štopera (Emerik Laport), ali za još dva mesta u timu traži bolja rešenja.

Za poziciju štopera naredne godine konkurisaće još Džon Stouns i Nikolas Otamendi, dok se čeka i zamena za Vensana Kompanija koji je otišao u Anderleht, dok je veoma komplikovana situacija i na levoj strani odbrane gde više nema "prinudno" rešenje u vidu Fabijana Delfa, koji se ovog leta preselio u Everton.

Na toj strani sada kao opcije ima Oleksandra Zinčenka, koji je po vokaciji ofanzivni vezni, odnosno Benžamana Mendija za koga je izdvojio bogatstvo.

Francuski bek je pre dve godine stigao iz Monaka za 52 miliona funti, treći najveći transfer Gvardiole u Sitiju, ali od tada još nije pokazao ništa... Odigrao je tek 23 meča zbog konstantnih problema s povredama - i novu je zaradio pred start sezone.

Kako prenose britanski mediji Mendi neće igrati do početka oktobra.

Šansu bi mogao da dobije mladi španski fudbaler Anhelino, koga je Siti vratio iz PSV Ajndhovena, ali je verovatnije da Gvardiola zatraži skupocenije i kvalitetnije rešenje od rukovodstva.

Ispostavlja se da je Benžaman Mendi jedan od njegovih najvećih promašaja, iako se mora reći da kada bi igrao - zaista je ostavljao solidan utisak u postojećem sistemu. Zabeležio je šest asistencija, ali retko je bio na terenu da bi klub mogao da se osloni na njega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC