• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram prvo upozorava, pa briše nalog!

Autor mondo.rs

Korisnici od danas dobijaju upozorenje i objašnjenje od Instagrama, nema više "nestajanja" naloga!

Instagram je u poslednjih dve nedelje predstavio nekoliko promena posvećenim bezbednijem i zabavnijem iskustvu na mreži, a sada stiže novina i za one koji krše pravila.

Instagram je najavio pojačavanje moderacije, uz novo upozorenje za korisnike da njihov sadržaj krši pravila korišćenja, kao i upozorenje pred gašenje naloga.

Upozorenje prikazuje korisniku spisak "problematičnih" postova, komentara ili "storija" koji su uklonjeni, i obaveštenje "Ukoliko ponovo postavite nešto što krši naša pravila, nalog će biti obrisan".

Do sada su korisnici koji prekrše pravila mogli samo da iznenada ostanu bez naloga, a sada će ih Instagram upozoriti unapred i reći im tačno šta je bio problem.

Za mnoge korisnike, ova kršenja su veoma očigledna, ali je Instagram do sada imao problem, baš kao i Facebook, sa uklanjanjem fotografija koje sadrže, recimo, golotinju, ali ne na vulgaran način. Primeri u kojima su uklanjane fotografije na kojima mame doje bebe su veoma česti i izazivali su burne reakcije.

Novitet je i prilika da se požalite direktno kroz tu notifikaciju, umesto da morate da idete na odvojenu stranicu za pomoć (Help).

Takođe, oni koji često krše pravila do sada su brisani zbog postavljanja "određenog procenta neprikladnog sadržaja". Brisanje će sada potkačiti ljude koji krše pravila u okviru određenog vremenskog perioda. Instagram namerno ne otkriva više detalja o ovom novitetu, kako ne bi korisnicima koji rado postavljaju neprikladan sadržaj dao vremena da smisle način da prevare sistem.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS