• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protivnici Partizana: Pekar, lekar, apotekar...

Autor mondo.rs

Za mnoge prvotimce Konah Kveja fudbal je hobi, žive od prodaje mobilnih telefona, pravljenja koktela, šankerisanja, a neki i nemaju stalni posao, već se izdržavaju od danas do sutra.

 Konah Kvej Nomads protivnik FK Partizan u Ligi Evrope Izvor: MN PRESS

Uspeh Konah Kvej Nomadsa (pravilno Konas Ki Nomads) odjeknuo je Ostrvom u četvrtak uveče, a dan kasnije o njemu se uveliko piše i priča širom Velike Britanije.

 Eliminacija trećeg kluba Škotske, Kilmarnoka, od strane poluamaterskog kluba iz Velsa, koji ćemo imati prilike da vidimo već narednog četvrtka, kada izađe na megdan Partizanu u Rilu, predstavlja u najmanju ruku senzaciju, čak i veću od one koja se dogodila u Splitu u isto vreme.

Koliko su pristalice "Kilija" bile ubeđene u uspeh svog tima govori i podatak da je većina navijača već rezervisala avionske karte i smeštaj u prestonici Srbije. Velšanima su za prolaz u drugo kolo davane minimalne šanse u kladionicama širom sveta. Tako se u Britaniji za jednu uloženu funtu dobijalo 200 za prolaz "Nomada".

S toga ne čudi što je klub svoj uspeh opisao kao najlepše ispisanu bajku i najveći u istoriji Velsa.

Ali, za šestoricu igrača Konah Kveja nije bilo dovoljno vremena za slavlje. Ispijanje pinti piva morali su da prekinu, jer su ih u petak čekale radne obaveze, koje apsolutno nemaju dodirnih tačaka sa fudbalom.

Defanzivac i kapiten Džoržd Horan (37) inženjer je elektrotehnike, a navijači Partizana pamte ga iz vremena dok je nosio dres Rila. Crno-beli su te 2009. do vrha napunili mrežu Velšana i prilično ubedljivo izborili nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Horan je nastupao za Ril, a sledeće sezone se preselio u Čester.


Džon Dizni je direktor prodaje u kompaniji koja se bavi recikliranjem mobilnih telefina, dok Majkl Vajld radi kao trener i sportski učitelj u akademiji Tranmer Roversa.

Nejtan Vulf, polubrata Stivena Vulfa bivšeg člana Evropskog parlamenta za UKIP, je koktel majstor u baru Alderli Edž.

"Naš tim je mešavina igrača koji se bave raznim poslovima. Imamo fudbalere koji su koktel majstori, šankeri, koji rade sa mobilnim telefonima, a tu je i dosta mladih fudbalera koji nemaju stalan posao, već žive od danas do sutra", kaže napadač Vajld.

"Međutim, uvek smo bili optimisti i nadali smo se da nekoga možemo da iznenadimo i šokiramo", naglasio je Majkl, čije podatke ne možete proveriti na Wikipediji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC