• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund i Liverpul "za sve pare": 42 igrača i 5 golova

Autor mondo.rs

U prvoj jakoj proveri ovog leta za popularne klubove bilo je mnogo toga da se vidi, pa pogledajte...

Na nekoliko minuta pre nego što će Jirgen Klop napraviti deset izmena i izvesti svoju drugu postavu na "Notr Dejm" stadion u Saut Bendu, rezervisti koje je početkom drugog poluvremena uveo njegov kolega Luisen Favr postigli su dva brza gola i rešili prvu jaku proveru ovog leta za dva popularna kluba.

Borusija Dortmund - Liverpul 3:2 (1:1).

Semafor:

1:0 - Alkaser (3)

1:1 - Vilson (35)

2:1 - Delani (53)

3:1 - Brun Larsen (58)

3:2 - Bruster (p, 75)

Favr je kompletan sastav zamenio na poluvremenu pri nerešenom rezultatu, Klop je planirao da uradi i uradio isto u 60. minutu, a u međuvremenu su Simona Minjolea jedan za drugim savladali odmorni Tomas Delani na asistenciju Torgana Azara i Jakob Brun Larsen na asistenciju Marijusa Volfa pet minuta kasnije.

Liverpul 2 u preostalih pola sata uspeo je samo da ublaži poraz preko Rajana Brustera, koji je u 75. minutu sa bele tačke postavio konačan rezultat.



Atraktivnu utakmicu dva "zakleto" ofanzivna tima, u kojima je Klop proveo prethodnih 11 godina trenerske karijere, otvorio je Pako Alkaser golom već u 3. minutu na asistenciju 16-godišnjeg američkog fudbalera, Đovanija Rejne.

Be-Fau-Be je imao prednost do 35. minuta kada se Hari Vilson dobro snašao na pas Fabinja, pored kojeg je u startnoj postavi zaigrao Aleks Okslejd-Čemberlejn.

Englezu je to bio prvi start od kada je u finišu sezone 2017/18 pokidao prednje ukrštene ligamente kolena tokom duela sa Aleksandrom Kolarovom u polufinalu Lige šampiona.

BVBLFC
Izvor: YouTube



Borusija: Hic - Pišček (Mori), Humels (Ferai), Toprak (Belerdi), Gereiro (Šulc) - Sančo (Azar), Vajgl (Vitsel), Rejna (Volf), Brant (Bron Larsen) - Gece (Rojs), Alkaser (Dilejni).

Liverpul: Minjole - Klajn (Aleksander-Arnold), Matip (Van Dajk), Gomez (Lovren), Larusi (Robertson) - Okslejd-Čemberlejn, Fabinjo (Henderson), Milner (Luis) - Vilson (Džons), Origi (Bruster), Kent (Vudburn).

Favr je šansu od starta pružio svom "vunderkindu" Rejni, a Klop godinu dana starijem Jaseru Larusiju, francuskom fudbaleru alžirskog porekla koji je došao na "Enfild" pre dve godine, a naredne sezone trebalo da bude konkurencija neprikosnovenom Endrjuu Robertsonu.

U nastavku američke turneje "redsi" će se sastati sa Seviljom, Sportingom i Napolijem, pa 4. avgusta odigrati prvi zvaničan meč u sezoni 2019/20 - Komjuniti šild sa Mančester sitijem.

Pet dana kasnije prvak Evrope odigraće duel 1. kola Premijer lige sa Sautemptonom, a 14. avgusta imati priliku da osvoje još jedan trofej - UEFA superkup sa Čelsijem.



Dortmund će do 3. avgusta i duela nemačkog Superkupa sa večitim rivalom, Bajernom, odigrati utakmice sa Udinezeom i Sent Galenom.

Za Favrov sastav Bundesliga počinje 17. avgusta utakmicom sa Augzburgom.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC