• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan opet KINJIO komšije: Marš kući, ku**ice!

Autor mondo.rs

"Vi ste krivi, uporedili ste me sa Velom", rekao je Ibra posle het-trika u mreži gradskog rivala, kojeg je rasturio i na debiju u MLS u martu 2018.

Zlatan Ibrahimović stigao je u Ameriku taman za prvi ikada "El trafiko" derbi u martu 2018, zaigrao pri rezultatu 0:3 za budućeg gradskog rivala, izjednačio prvim golom u 77, pa završio na naslovnicama širom planete pogotkom u nadoknadi za konačnih 4:3.

Posle dva remija koja su usledila, četvrti gradski derbi El-Eja ponovo je pripao Zlatanu: L. A. Galaksi - Los Anđeles 3:2 (1:1)!

Uoči utakmice između dva najbolja MLS tima ove sezone, u koji su domaćini ušli sa samo jednim porazom, ali i 12 bodova zaostatka za komšijama usled velikog broja remija, ESPN pitao je Ibrahimovića da li smatra da je bolji od prve zvezde rivala, Karlosa Vele.

"Od Vele? Bolji sam od cele lige", odgovorio je 37-godišnji švedski as.

Kada je utakmica počela, Vela je doveo LAFC u vođstvo golom sa bele tačke u 4. minutu, a naredna tri pogotka postigao je - to je bar lako - Ibra!

IBRA: NE PRESTAJEM DA SE SMEJEM KOLIKO SAM NAJBOLJI



Zapad: Los Anđeles 46, L. A. Galaksi 37, Sijetl (-1) 35, Minesota (-1) 33, San Hoze (-1) 31, Real Solt Lejk (-1) 29, Dalas 29, Hjuston (-1) 27, Portland (-2) 25, Sporting Kanzas Siti (-1) 25, Kolorado (-1) 20, Vankuver (+1) 20.

Kada je Meksikanac golom u sedmom minutu nadoknade pred oko 27.000 navijača "Dignitiju" ublažio poraz suverenog lidera Zapadne konferencije, a sudija Žair Marufo odsvirao kraj četvrtog "El trafika", Ibrahimović se okomio na fudbalere Los Anđelesa i poručio im: "Marš kući, kurvice".

Na "pressu" nije psovao i vikao, ali jeste likovao i prozivao novinare što su ga uopšte uporedili sa Velom.

Njegov tim bio je uzdrman vezanim porazima od San Hozea u prethodna tri kola (3:0, 1:3), između kojih je zabeležena pobeda od 2:0 nad Torontom, pa jutrošnja nad LAFC. Šveđanin je postigao svih pet pogodaka u poslednje dve utakmice.

Trenutno je na 16 golova u 17 mečeva ove sezone.

VIDEO: OVAKO JE BILO U MARTU 2018. GODINE - 3:2!


Ibra je u prvoj sezoni u SAD postigao 22 pogotka na 27 utakmica, ali je Galaksi zabeležio jednu od lošijih sezoni od nastanka kluba 1996. godine. Ekipa je završila sedma na Zapadu i ostala bez plej-ofa, u US open kupu eliminacija je usledila već u osmini finala, pa nije izboreno ni učešće u CONCACAF ligi šampiona u kojoj je El-Ej osvojio titulu 2000. godine.

Vela je bio veliko pojačanje LAFC za prvu takmičarsku sezonu u istoriji, stigao je 2018. iz Real Sosijedada i dao 14 golova na 29 utakmica, a ove "lansirao" je lidera konferencije na vrh sa 21 golom na 20 mečeva.

Uprkos gorkom porazu od popularnijeg komšije, Los Anđeles će izboriti direktan prodor u polufinale konferencije kao pobednik ligaškog dela na Zapadu, dok će Galaksi plej-of početi u četvrtfinalu sa još pet ekipa koje izbore plasman u prvih sedam na tabeli.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC