Šest od sedam u Kini, Bosnić (pre)zadovoljan

Autor:

Seniorska košarkaška rerezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u subotu selekciju Kine i tako stigla do šeste pobjede u sedam susreta, koliko su "zmajevi" dosad odigrali na kineskoj turneji.

0
A- A A+
Vedran Bosnić Foto: Promo/KSBiH

  Konačan rezultat glasio je 112:110 u korist bh. tima, a momci su pokazali snagu i karakter i uspjeli nakon dva produžetka da stignu do pobjede.

Regularnih 40 minuta završeno je rezultatom 84:84, da bi poslije pet minuta ponovo rezultat bio izjednačen. Tek nakon drugog produžetka, pobjeda je pripala "zmajevima", među kojima se najviše istakao Kenan Kamenjaš sa 25 koševa.

Odličnu partiju pružili su i Sani Čampara sa 17 i Samir Šehić sa poenom manje.

Selektor "zmajeva" Vedran Bosnić nije skrivao zadovoljstvo nakon današnje pobjede.

"Izuzetno mi je drago zbog ostvarene pobjede. Iako je prvenstveni cilj turneje da se bolje upoznamo i dodatno uigramo, današnja utakmica je pokazala da ovi momci imaju fantastičan karakter. Ostali su fokusirani tokom oba produžetka iako smo ostali bez čak četiri igrača. Gegić, Čampara, Balić i Zubac su bili van igre, ali su drugi momci pokazali karakter, ozbiljnost i znanje. Mi smo primjera radi tokom utakmice izveli 17 slobodnih bacanja naspram 48 koliko je imao protivnički tim. Na ovakvim utakmicama se stiče veliko iskustvo koje će pomoći ovim igračima u budućnosti", rekao je selektor BiH, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Do kraja turneje u Kini, Bosna i Hercegovina će odigrati još dva duela.

Ostale vijesti