Srbija je DRUGA liga: Sa "Kosovom", Luksemburgom...

Autor:

Prvi put u istoriji mlada reprezentacija Srbije neće se takmičiti u elitnom rangu i boriti se za titulu na Eurobasketu... Sada je "B" divizija.

Srbija je DRUGA liga: Sa "Kosovom", Luksemburgom... Foto: MN Press

Navikli smo da je Srbija i te kako uspješna u mlađim košarkaškim selekcijama, ali ovo ljeto neće pamtiti po tako dobrom učinku.

"Orlići" su se sa Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina vratili kao sedmoplasirani, dok je daleko gori učinak zabilježen na Evropskom prvenstvu - gde je srpskoj selekciji do 20 godina ostalo da odigra meč za pretposljednje mjesto!

Na kraju nije toliko ni bitno da li će Srbija takmičenje završiti kao 15. ili 16. reprezentacija Evrope, daleko je važnija informacija da je ispala u "B" diviziju Eurobasketa.

Bile su Srbiji potrebne dvije pobjede do kraja, ali...

Takav rezultat desio se prvi put u istoriji srpske reprezentacije koja je inače jedna od najuspješnijih na turnirima za mlade košarkaše, a i uz Francusku, Italiju, Litvaniju, Španiju i Tursku nikada do sada nije napuštala elitno društvo.

Za sve postoji prvi put tako da će selekcija Olivera Popovića od naredne godine nastupati u "drugoj" evropskoj košarkaškoj ligi, gde im po imenima svakako nije mjesto.

Mlada reprezentacija Srbije, koja ima tri zlata i bronzu u svojoj istoriji, tako će naredne godine igrati "B" diviziju Evrobasketa sa selekcijama poput Finske, Češke, Bugarske, Albanije, Estonije, Slovačke, Luksemburga ili tzv. Kosova.

Samo tri najbolje reprezentacije vratiće se u "A" diviziju.

Ostale vijesti