Osim poslije Borca: Ljepotu okačiti mačku o rep!

Autor:

Strateg Željezničara Amar Osim nije bio zadovoljan rezultatom protiv Borca (0:0) na početku nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Osim poslije Borca: Ljepotu okačiti mačku o rep! Foto: FENA/Almir Razić

Banjalučani su se grčevito branili na "Grbavici" i na kraju uspjeli da osvoje bod iako je Željo bio apsolutno dominantiji u svim segmentima fudbalske igre.

"Ne možemo biti zadovoljni jer smo utakmicu imali pod kontrolom cijelo vrijeme osim Borčevih par sporadičnih napada. Cijeli meč smo imali loptu i kružili okolo. U trenutku kad smo željeli da napravimo dodatni pritisak, kad su gosti napucavali loptu bez veze, ostali smo sa igračem manje, malo nas je to usporilo, ali uprkos tome smo nastavili da napadamo i pokušavamo. Ipak, jednostavno nije bio naš dan. Ne možemo biti nezadovoljni pristupom, niti većinom drugih stvari, ali fudbal se igra za golove, a umjetnički dojam možemo okačiti mačku o rep", u svom stilu je istakao najtrofejniji trener BiH.

Željo će u narednom kolu šampionata biti gost Mladosti u Doboju kod Kaknja, koja je ranije u subotu savladala Velež (1:3) u mostarskim Vrapčićima.

Krunić: Došli smo na "Grbavicu" da ne primimo gol

Ostale vijesti