Dobre vijesti - dobre priče

Autor:

Donosimo pregled lijepih i pozitivnih priča iz proteklih sedam dana...

0
A- A A+
dobre vijesti Foto: Mondo.ba, Photofunia

Na početku sjajna sportska vijest - banjalučki FK Borac vratio se u Premijer ligu BiH, a na gostovanju Željezničaru na "Grbavici" imali su podršku oko 200 najvatrenijih pristalica, popularnih Lešinara. Meč je završen podjelom bodova - 0:0. Detalji su OVDJE.

Posjetili smo dvije popularne plaže u Banjaluci - Vrućicu i Lido. OVDJE saznajte kako je bilo...

Jedna od najboljih pripovjedaka Petra Kočića, „Mrguda“, objavljena je u kineskom gradu Tijenđinu na kineskom jeziku i esperantu. Više informacija saznajte OVDJE.

Grad Banjaluka raspisao je međunarodni konkurs za budući izgled centralne gradske zone. Po realizaciji ovog projekta, gradsko jezgro dobiće potpuno novi izgled. Opširnije čitajte OVDJE.

Ostvarenje "Dnevnik Diane Budisavljević" u režiji Dane Budisavljević, koje govori o herojskim podvizima austrijske aktivistkinje koja je iz užasa ustaških logora spašavala srpsku djecu, apsolutni je pobjednik 66. Pulskog filmskog festivala. Više informacija saznajte OVDJE.

"Banjalučka lasta" na poštanskoj markici... U Banjaluci je danas predstavljena nova poštanska marka sa motivom čuvenog skoka sa Gradskog mosta - "Banjalučka lasta" koja je izdata u tiražu od 10.000 primjeraka. Detalji su OVDJE.

I, za kraj, pročitajte interesantnu priču "iz naftalina" o Herti Haas, nekadašnjoj zagrebačkoj studentkinji i banjalučkoj misici(!), jedinoj ženi koja je Titu rekla NE. Pročitajte...

Tagovi:

Ostale vijesti