Procurili detalji iPhone uređaja za 2020. godinu!

Autor:

Još uvijek nismo vidjeli ni ovogodišnje, a evo detalja o iPhone telefonima koji stižu tek sljedeće godine!

Procurili detalji iPhone uređaja za 2020. godinu! Foto: YouTube/Apple

Već smo vidjeli šta je sve procurilo od informacija vezano za iPhone 11, a sada izvori otkrivaju karakteristike modela za 2020!

Apple je svojim partnerima u proizvodnji poslao zahtjev da pripreme komponente za ToF kamere za narednu godinu, prenosi sajt "MacRumors".

Telefoni za 2020. trebalo bi da imaju 3D ToF zadnju kameru koja bi dovela korisničko AR iskustvo "na najviši nivo".

"Bloomberg" piše da će zadnja kamera naredne godine moći da skenira prostor do 4,6 metara daljine od uređaja, što je veliki pomak u odnosu na trenutnu TrueDepth kameru čiji je domet 25-50 centimetara.

Apple navodno ima prednost "od dvije godine" nad konkurencijom kada je u pitanju tehnologija 3D senzora, a moguće je da će snabdevač za 2020. biti Sony.

Kamera će raditi uz pomoć lasera VCSEL, koji je ključna komponenta nekolicine Apple funkcionalnosti kao što su Face ID, Portrait mode i prepoznavanje blizine slušalica AirPods.

Ovaj laser, korišćen u ToF tehnologiji, merio bi koliko je vremena laserskoj svjetlosti potrebno da se "odbije" od objekata i na taj način modelira 3D prikaz okoline.

Sljedeće godine će iPhone imati i čip od 5nm, za razliku od ovogodišnjeg A14 čipseta konstrukcije od 7nm.

Ako vas interesuje zbog čega ta tehnologija, kada je već dostupna, nije u planu za ovogodišnje modele, analitičar Ming-Či Kuo otkriva da Apple "koče" 5G povezivost, AR naočare i moćnija Apple Maps baza podataka.

Sljedeće godine će iPhone imati i čip od 5nm, za razliku od ovogodišnjeg A14 čipseta konstrukcije od 7nm.

Kako vam se čine ovi Apple "tračevi"? Čekamo vaše komentare ispod vesti i na mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Ostale vijesti