• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Inđiji sve "prštalo", vrlo dobri Partizan pobedio!

Partizan zasluženo pobedio Inđiju 1:0 (1:0) na startu Superlige Srbije. Zapaženi Suma i Sadik, strelac Zoran Tošić. Jovanović dva puta prekidao utakmicu i pokazao crveni Đorđu Ivanoviću.

Po tropskom danu, na preko 30 stepeni Celzijusa, u terminu koji nikako nije odgovarajući za 21. jul (18 časova), Inđija i Partizan započeli su novu sezonu u Superligi Srbije.

I nisu razočarali…

Na Gradskom stadionu u Inđiji viđen je zanimljiv duel i zaslužena pobeda "parnog valjka" – 1:0 (1:0). Jedini strelac bio je Zoran Tošić u 27. minutu.

A, moglo je da bude još golova, pre svega u mreži "zelenih"…

Pune tribine i lep fudbalski ambijent pokvarila su dva incidenta, zbog kojih je sudija Srđan Jovanović morao dva puta da prekida meč. Prvi put zbog obračuna pristalica Partizana, a drugi put zbog spornog transparenta koji su razvili "Partizanovci".

Sejduba Suma je definitivno odlučio da promeni nešto u svojoj karijeri, a o tome svedoče i aplauzi koje je dobio kada ga je u 83. minutu menjao Milan Smiljanić. Zapažen je bio i Umar Sadik, koji će prvu zvaničnu utakmicu za crno-bele pamtiti po promašaju iz situacije u kojoj je bilo teže ne postići gol. Ipak, fudbaler koji je iz Rome stigao na pozajmicu bio je konstantna pretnja po gol Inđije.

Dosta se isticao i Zoran Tošić u prvom poluvremenu. Upravo je krilni napadač i rešio meč, kada je u 27. minutu iskoristio lep prodor Sume i elegantno smestio loptu u mrežu. Mogao je Tošić da se proslavi samo nekoliko minuta kasnije, kada je pogodio stativu, a imao je još jednu odličnu priliku.


U svakom slučaju, Partizan je delovao znatno bolje nego u većem delu prošle sezone. Videla se ideja u napadu, kao i rešenost da se stalno vrši pritisak na protivničku odbranu.

Inđija se probudila pred kraj meča, ali dve dobre šanse nisu iskoristili Mihajlo Banjac i Nebojša Bastajić, obojica su bili neoprezni.

Tek da ne prođe sve bez problema pred gostovanje u Ivanjici narednog vikenda, pobrinuo se Đorđe Ivanović. On je u 78. minutu zaradio drugi žut karton, pa će morati na hlađenje.

Partizan je napravio lepu uvertiru i pred početak evropske sezone, u kojoj će već u četvrtak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmeriti snage sa Konas Kijem u Rilu…

UŽIVO:

INĐIJA - PARTIZAN

Gradski stadion u Inđiji. Sudija: Srđan Jovanović.

INĐIJA:Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72' Banjac), Dimitrov - Tomić, V. Janjić (od 81' Dimitrijević). 

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović, Suma (od 84' Smiljanić), Tošić (90+7' Filip Stevanović)– Sadik (od 72' Ožegović).

IZ MINUTA...

CRVENI KARTON!

78' Jovanović pokazuje Đorđu Ivanoviću drugi žuti karton, crno-beli su sa igračem manje.

77' Nebojša Bastajić je imao priliku, popušta odbrana Partizana. Na sreću po crno-bele, igrač Inđije je izgubio ravnotežu, pa je loptu posla preko gola.

75' Inđija je pokazala da može da bude opasna. "Rezervista" Mihajlo Banjac je bio u šansi, imao je na leđima Slobodana Uroševića, koji mu je zasmetao taman toliko da fudbaler Inđije šutira pored gola.

72' Prve izmene na utakmici, izašao je zapaženi Sadik, koji nije imao sreće da postigne gol, ušao je Ognjen Ožegović. Na drugoj strani, Milana Janjića menja Banjac.

"POSLEDNJA OPOMENA ZVEZDINIM SUDIJAMA", to je sporni transparent. Pored njega su navijači držali "žute kartone"...

61' Nova prilika za Sadika i opet posle asistencije Sume. Preković je odbranio! Deluju opasno crno-beli, sa jasnom idejom...

Igra se!

57' Još uvek ne znamo šta je pisalo na transparentu koji su razvili "Partizanovci". Uglavnom, on je bio razlog što je Srđan Jovanović prekinuo meč.

51'
Jovanović je pozvao igrače na klupe... Još traje prekid.

50' Prekid zbog transparenta navijača Partizana, ne vidi se šta piše na njemu. 

Izvor: MONDO


49' Sadik je zapažen, takođe Suma i Tošić, ali Saša Zdjelar igra još jednu sigurnu utakmicu. Sada je sve dobro uradio, vrlo lepo prosledio loptu do Sadika, koji je iskosa sa desne strane šutirao pored gola, gađao je dalji ugao.

- Nema izmena u drugom poluvremenu.

- Završeno je prvo poluvreme u kojem je Partizan bio daleko bolji. Pored gola, koji je postigao Zoran Tošić, velike šanse imali su Umar Sadik i strelac.

45+2' Odličan pokušaj Sume, pored gola. Šutirao je sa oko 20 metara...

42' Tošić je željan golova! Sadik je vratio loptu u sredinu, Tošić ju je uzeo ispred Sume, bio je u idealnoj šansi, ali je Preković dobro intervenisao.

STATIVA!

30' Još jedna velika šansa za crno-bele. Zoran Tošić je sa 16 metara gađao donji desni ugao, ali je pogodio stativu. Do lopte je stigao Suma, međutim bio je u ofsajdu.

GOOOL!

27' Partizan je poveo! Vrlo lepa akcija Sume, koji je bio nesebičan, odigrao je za Zorana Tošića, a iskusni krilni napadač se odlično snašao i sa sedam-osam metara prebacio Prekovića.


BRUKA SADIKA!

19' Partizan je iznenada došao do velike šanse. Saša Zdjelar je vrlo lepo uposlio Nemanju Nikolića po desnom krilu, koji je "zavrnuo" loptu u sredinu, gde je na ivici peterca ostao sam Nigerijac, ali nije bio koncentrisan. Šutirao je Sadik iz prve i visoko prebacio gol.

15' Nema prilika, nema ni pritiska Partizana!

PREKID!

5' U petom minutu došlo je do incidenta, navijači Partizana su uleteli na teren, krenuli ka drugoj tribini, oteli transparent, ali je na vreme reagovala policija. U međuvremenu je Srđan Jovanović dao znak za nastavak utakmice.


2' Inđija je imala prvi šut ka golu Partizana. Bio je to udarac sa preko 20 metara, snažan, ali neprecizan.

- Tribine Gradskog stadiona (4.000 mesta) su ispunjene do poslednjeg mesta. Policija je morala da napravi tampon zone i samo u njima nema publike.

- Vrelo je u Inđiji. Još je rano da se utakmice igraju od 18 časova, temperatura je "debelo" preko 30 stepeni Celzijusa. Propust na samom početku takmičenja...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC