• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledanje ovog televizora ne oštećuje vam oči

Autor mondo.rs

Ono u šta nas već neko vreme proizvođač televizora uverava - da njegovi uređaji nimalo ne štete našim očima sad je i zvanično!

 Gledanje ovog televizora ne oštećuje vam oči Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Prekomerni nivoi plavog svetla dugo su bili povezivani sa zdravstvenim problemima kao što su oštećenje očiju, gubitak vida i nesanica, tako da je bilo važno uraditi istraživanje koje će korisnicima dokazati da konačno mogu da uživaju u svojim omiljenim sadržajima.

Gledanje OLED televizora bezbedno je za vaše oči bez obzira na to da li ste celu noć proveli uz novu sezonu omiljene serije, koristeći aplikacije ili gledali filmski maraton.

Nezavisni stručnjaci iz TÜV Rheinland instituta su posle brojnih testiranja kompaniji LG Electronics dodelili Eye Comfort Display sertifikat za velike OLED TV panele. Sertifikacioni test, koji meri “udobnost gledanja”, izvodi se u skladu sa standardom ISO 9241-307 i bazira se na tri glavna problema: treperenje slike, sadržaj plavog svetla, kao i prikaz visokog kvaliteta.

Iz instituta su rekli da su veliki OLED TV paneli prošli testove za treperenje, dok su dalja ispitivanja otkrila da su paneli gotovo bez treperenja. Takođe, navedeno je da OLED televizori sadrže 34 % plavog svetla, što je duplo manje od propisanog praga. Prema ovom testiranju “OLED TV paneli kompanije LG Display sad su i međunarodno priznati kao displeji, koji nemaju negativan uticaj na zdravlje očiju.

Prema daljim istraživanjima, ustanovljeno je i to da LCD paneli od 65 inča proizvode 64 odsto plavog svetla, dok OLED paneli proizvode upola manje.

TÜV Rheinland Group je jedno od vodećih svetskih sertifikacionih tela osnovano 1872. godine sa sedištem u Kelnu, a usmereno je na pružanje tehničkih usluga.

LG SIGNATURE OLED TV R – Lifestyle with Rollable OLED TV
Izvor: LG Global

LG SIGNATURE OLED TV R – Unveiling the Rollable OLED TV
Izvor: LG Global

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS