• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mržnja dovela do srčanog udara trenera u Rumuniji!

Autor mondo.rs

Eugen Neage je, srećom, preživio, ali je nevjerovatno da je uprkos tome što se dogodilo utakmica normalno nastavljena.

Zapanjujuća vijest stigla je u nedjelju uveče iz Rumunije da je trener Dinamo Bukurešta, Eugen Neage, doživio srčani udar tokom derbija sa Krajovom.

Srećom, preživio je, ali je nevjerovatno i za svaku osudu to što je duel dva tima nastavljen kao da se ništa bitno prethodno nije dogodilo, uz euforične proslave golova gostujućih igrača koji su - poslije svega može se reći očekivano - slavili 2:0. A, borba za život 51-godišnjeg stratega odvijala se na klupi pored terena, što je čak i bilo prikazivano u direktnom prenosu prije nego što je odvezen u bolnicu.

Poslije utakmice, generalni direktor Dinama, Florin Prunea, iznio je svoje mišljenje o tome šta je dovelo do srčanog udara trenera Neage.

"Mržnja", rekao je, misleći na pristalice kluba iz Bukurešta koje već dugo negoduju zbog postavljanja nekadašnjeg centarfora, između ostalog i njihovog kluba 1997. godine.


Oni su od prvog minuta utakmice sa Krajovom vrijeđali trenera, a tako je bilo i nedjelju dana ranije u Konstanci.

"Nikada nisam vidio tako nešto u svom životu, kao prošlog vikenda u Konstanci i sada. Ljudima su lica bila bukvalno izobličena od mržnje. Sve to je uticalo na Neagea, tokom nedjelje malo je govorio i bio je vidno nervozan. Da sam znao da će doći do ovoga, odavno bih mu rekao da 'odj..e fudbal'. Najvažnije je da je izbjegnuta tragedija i da se oporavi, a moj savjet mu je da ostavi fudbal i odmori se od svega", rekao je nekadašnji golman rumunske reprezentacije za "Digisport".

Prunea kaže i da sam razmišlja o povlačenju sa funkcije, ali mu je žao da ostavi igrače.

"Znam da su zabrinuti, a moraju da se koncentrišu na pripremu sljedeće utakmice. Očekivao sam više razumijevanja od Dinamovih navijača, ali sada mislim da će eksplodirati kao bomba ako se ubrzo ne ugasi ta vatra u njima. Bog je spriječio da se tragedija dogodi, ali ne smijemo da idemo korak unazad kada su u pitanju život i smrt", istakao je Dinamov direktor.

Netrpeljivost prema treneru Eugenu Neageu počela je još i prije nego što je postavljen na tu funkciju, pošto su navijači bili protiv smjene njegovog prethodnika, Mirčee Rednika.

Dinamo je prošle sezone bio u donjem dijelu rumunskog prvenstva, igrajući plej-aut, a ove ima dva poraza u dvije utakmice. Član kluba iz Bukurešta je i nekadašnji napadač Crvene zvezde, Slavko Perović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC