Marinković u Španiji i Evroligi - Partizanu 200.000!

Autor:

Dugogodišnji bek crno-bijelih nastaviće karijeru u Valensiji, potvrdio je u ponedjeljak specijalizovani portal "Eurohoops".

Marinković u Španiji i Evroligi - Partizanu 200.000! Foto: MN Press

Bio je želja Olimpijakosa i Unikahe, ali će ipak otići u Valensiju!

Vanja Marinković (22 godine, 198 centimetara) napustiće Partizan poslije šest godina u seniorskom timu, jer će nastaviti karijeru u Evroligi - piše grčki portal "Eurohoops".

Crno-bijelima će od ovog transfera pripasti unaprijed propisano obeštećenje.

"Valensija je postigla načelni dogovor sa Marinkovićem. Španski evroligaš moraće da plati Partizanu 200.000, u skladu sa navedenim u ugovoru koji je igrač potpisao 2018. godine", objašnjeno je.


Marinković je na početku ovog ljeta bio odabran na NBA draftu kao 60. "pik", čime su prava na njega stekli Sakramento Kingsi. Ipak, pred njim je trenutno evropska karijera i debi u najjačem takmičenju.


U iščekivanju zvanične potvrde, interesantan je podatak da je mladi šuter u prošloj sezoni bio igrač sa najdužim kontinuitetom u crno-bijelom dresu, jer je član seniorskog tima postao još u sezoni 2013/14, pod vođstvom Duška Vujoševića.

Marinković je u crno-bijelom dresu osvajao titulu prvaka Srbije i dva nacionalna Kupa, a medalje je osvajao i u mladim kategorijama reprezentacije Srbije (po srebro na U-16 i U-18 Eurobasketu i bronzu na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Emiratima).

Ostale vijesti