• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tata DJ će biti ponosan: Prvo Bajern, pa Barselona

Autor mondo.rs

Alba ili Alaba? Rivalima će biti svejedno...

Barselona je ovog ljeta na pojačanja već potrošila 237 i napravila minus od 130 miliona evra, ali i dalje ima samo jednog lijevog beka u postavi.

To je Đordi Alba (30), koji se sprema za početak osme sezone od dolaska na "Kamp nou" iz Valensije za sumu od 14 miliona evra.

"El Mundo Deportivo" navodi da će šampion Španije do kraja prelaznog roka kupiti bar još jednog igrača za ovu poziciju, na kojoj bi hipotetički Albi konkurenciju mogli da prave štoper Samuel Umtiti, odnosno Serđi Roberto, koji uglavnom nastupa kao desno krilo ili desni bek.

Katalonci su riješili da Albu upare sa Davidom Alabom, dugogodišnjim standardnim lijevim bekom Bajerna iz Minhena, koji je kao klinac doveden iz Beča, a kasnije odškolovan za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u svijetu.

došli

Antoan Grizman (Atletiko Madrid, 120)
Frenki de Jong (Ajaks, 75)
Neto (Valensija, 26)
Emerson (Atletiko Mineiro, 12)
Mark Kukurelja (Eibar, 4)

Alaba (29) je od 2008. član Bajerna, od 2011. prvotimac, a od 2021. biće slobodan igrač prema aktuelnom ugovoru sa prvakom Njemačke, sa kojim je u međuvremenu jednom osvojio Ligu šampiona i osam puta Bundesligu. U Barseloni smatraju da je sada idealan trenutak da opterete reprezentativca Austrije idejom o velikom transferu i prilikom da u zreloj fazi karijere zaigra pored Lionela Mesija u Španiji.

Da zna mnogo o fudbalu, u Kataloniji su mogli da se uvjere u dvomeču polufinala Lige šampiona na proljeće 2013, kada je Alaba zabilježio po asistenciju u pobjedi od 4:0 u Minhenu i 0:3 u Barseloni.

Za Bajern je odigrao 334 utakmice, dao 29 golova uz 46 asistencija, a za Austriju nastupio 69 puta i 13 puta se upisao u strijelce.

otišli

Jasper Silesen (Valensija, 35)
Andre Gomeš (Everton, 25)
Pako Alkaser (Borusija Dortmund, 21)
Denis Suarez (Selta, 13)
Emerson (Betis, 6)
Mark Kardona (Osasuna, 2,5)
Serđi Palensija (Sent Etjen, 2)

Njegov otac Džordž Alaba doselio se u Beč 80-ih godina kako bi studirao, ali je brzo napustio fakultet i posvetio se karijeri disk-džokeja u jednom popularnom klubu u centru grada, gdje je kasnije upoznao medicinsku sestru sa Filipina, Đinu.

Ovaj par vjenčao se 1996. godine, kada je Džordž već bio dobio austrijsko državljanstvo, samim tim i obavezu da odsluži vojsku, pa je ostao upamćen kao prvi tamnoputi redov u armiji ove alpske države. To nije prošlo neopaženo u medijima, pa se po povratku u Beč njegova muzička karijera nešto bolje razvijala nego do tada.

Džordž i Đina imaju dvoje djece, Rouz Mej je kao talentovana pjevačica prošla kroz nekoliko popularnih televizijskih emisija do statusa voditeljke kanala "Plus 4" i popularnog modela, a David jedan od najtraženijih fudbalera na svojoj poziciji u svijetu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC