• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeliku tri boda na gostovanju Širokom Brijegu!

Autor mondo.ba

Nakon prvog poluvremena, u duelu Širokog Brijega i Čelika nije bilo pogodaka, a jedini gol viđen je u 75. minutu, kada je domaću mrežu pogodio Ermin Huseinbašić!

Prvo kolo nove sezone Premijer lige BiH večeras su zaključili Široki Brijeg i Čelik, a meč je završen trijumfom gostiju rezultatom 0:1!

U prvih 45 minuta, Široki Brijeg imao tri šanse za gol.

Prvu je publika vidjela u devetom minutu, kada je Dino Ćorić dobro prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu za novajliju u domaćem dresu Alena Jurilja, ali se rođeni Zagrepčanin, koji pokriva poziciju krilnog napadača, nije proslavio udarcem iz dobre pozicije.

Na novu šansu domaćih čekalo se do 31. minuta, kada je Mario Babić izveo slobodan udarac, Tarik Isić iz kontakta sa protivničkim igračem glavom zahvatio loptu umalo postigao gol, ali je čuvar mreže Zeničana Bojan Pavlović bio veoma dobro postavljen, spriječivši najgore po svoj tim.

Domaćin je ponovo zaprijetio u 37. minutu, kada je udarac pomenutog Babića sa lijeve strane odbrana gostiju izblokirala, dok u nastavku akcije na loptu na suprotnoj strani kasni Dražen Bagarić.

Zenički ''crveno-crni'' su zaprijetili na isteku 12. minuta, kada je Ermin Huseinbašić nakon djelovanja uz desnu aut-liniju povratnim pasom pronašao Anela Dedića, međutim iz još možda bolje pozicije nego što je bila Juriljeva, šalje loptu preko gola.

51. i 71. minut ponudili su nove opasne situacije pred golom Zeničana.

Prvo se Babiću otvorila prilika poslije solo prodora, ali završnica nija bila onakva kako je zamislio, da bi dvadeset minuta kasnije odlično sa distance šutirao Zvonimir Vukoja, ali je Pavlović na gol-liniji bio veoma dobro postavljen, spriječivši ''paradom'' domaće da dođu do prednosti.

Prvu svoju šansu u nastavku, a ukupno drugu na meču, Čelik je pretvorio u gol i to u 75 minutu.

Ogroman posao na desnoj stranu odradio je Vladimir Grahovac, izborio se sa čuvarom i poslao loptu na suprotnu stativu, gdje ju je sačekao Huseinbašić i preciznim udarcem donio prednost gostujućem sastavu.

Do kraja susreta viđena je još samo jedna šansa i to pred golom Čelika, u 89. minutu, kada je Jurić na lijevoj strani vješto izbjegao ofsajd zamku i našao se ''oči u oči'' sa Pavlovićem, ali kao da se fudbaler Širokog Brijega ''prepao'' prilike u kojoj se našao, pa je šutirao jako loše prizemnim udarcem, te je ista otišla u nepovrat.

Recimo i to da je u samoj završnici utakmice Ševkija Resić platio ''danas neiskustvu'' s obzirom da je dobio dva žuta kartona za samo šezdesetak sekundi, ali domaći nisu uspjeli da za kratko vrijeme do kraja susreta kazne njegovu nepromišljenost.

Ovaj meč se, podsjetimo, dogovorom dva kluba igrao večeras zbog obaveza Širokobriježana u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog četvrtka i dalekog puta u Kazahstan, sa revanša sa Kairatom.

U drugom kolu, koje se igra sljedećeg vikenda, Čelik će na Bilinom polju dočekati aktuelnog šampiona BiH Sarajevo, dok će Široki Brijeg u goste Slobodi.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić (od 57. Vukoja), Jurilj (od 46. Jurić), Babić, Stanić, Hrkač, Bagarić (od 77. B. Vukoja), Enin. Trener: Goce Sedloski.

ČELIK: Pavlović, Isić, Vrhovac, Raguž, Pecelj, Perišić, Jamak, Dedić (od 78. Resić), Huseinbašić, Okić (od 66. Grahovac), Dilaver (od 88. Baban). Trener: Hasan Ozer.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO: 

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (0:0)

/Tatar 46/ 

Sloboda - Radnik 2:1 (1:0)

/Bečelić autogol 23, Bekić 60 - Mujakić autogol 85/

ponedjeljak:

Široki Brijeg - Čelik 0:1

/Huseinbašić 75/

Igrano u subotu:

Velež - Mladost 1:3 (0:1)

/Beriša 50 - Fanimo 11, Crnički 54, Dragutinović 81/

Zvijezda 09 - Tuzla siti 1:5 (0:1)

/Marković 50 - Crnkić 23, 37, autogol 45, Ubiparip 74 pen, Ramić 81/

Željezničar - Borac 0:0

TABELA: Tuzla siti 3, Mladost 3, Sloboda 3, Čelik 3, Sarajevo 3, Borac 1, Željezničar 1, Radnik 0, Široki Brijeg 0, Zrinjski 0, Velež 0, Zvijezda 09 0 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC