• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazi se ređaju, Ameri zovu POMOĆ: Smart, Braun, Konli

Autor mondo.rs

Poslije Bila i Vilijamsona, Popoviču je otkazao treći košarkaš u jednom danu, a tek se očekuje da isto urade Lilard i Lav. Najavljeni su naknadni pozivi.

Treći otkaz u jednom danu!

Poslije Bredlija Bila i Zajo Vilijamsona, selektoru američke košarkaške reprezentacije Gregu Popoviču na pozivu se zahvalio i Tobajas Heris.

Računajući i oni koji su ranije odbili mogućnost da nastupe na FIBA svjetskom prvenstvu u Kini, a riječ je o dokazanim NBA zvijezdama poput Entonija Dejvisa, Džejmsa Hardena, Erika Gordona i Si-Džej Mekaluma, sa sve kraćeg spiska se sam "ispisao" i košarkaš Filadelfija Seventisiksersa.

Popovič je sa saradnicima sastavio spisak od primarnih 18 NBA košarkaša i još deset "drugopozivaca", koji bi od 4. do 8. avgusta u Las Vegasu trebalo da odrade zajedničke pripreme, pa odigraju revijalnu utakmicu "plavi" protiv "bijelih", nakon čega bi odabrana grupa nastavila pripreme u Kaliforniji i Australiji.

PRVO "NE" OVOG PONEDJELJKA: RAZLOG JE DIJETE

Međutim, usljed ove serije neprijatnih otkaza, u koju se uključio i jedan od igrača sa rezervnog spiska, Američka košarkaška federacija na čelu sa predsjednikom Džerijem Kolanđelom pristupila je "Planu B".

Naime, pojedini mediji u SAD najavili su da će po hitnom postupku biti pozvano još nekoliko NBA zvijezda da se, eventualno, odazovu i priključe treninzima početkom sljedećeg mjeseca u Nevadi.

DRUGO "NE" OVOG PONEDJELJKA: NEĆE NI "PRVI PIK"

U ovom trenutku od igrača sa NBA iskustvom u konkurenciji su još: Harison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Kajl Lauri, Kris Midlton, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Donovan Mičel i dvojica igrača Ol-star renomea čiji se otkazi očekuju u danima (ili satima) koji slijede.

Riječ je o Demijanu Lilardu i Kevinu Lavu.

Portal "The Athletic" objavio je da će se na spisku za hitna pojačanja naći tandem iz Boston Seltiksa, Markus Smart i Džejlen Braun, novi igrač Golden Stejt Voriorsa, D'Anđelo Rasel, jedan od atletski najdominantnijih igrača današnjice, Aron Gordon iz Orlando Medžika, veteran i novi as Jute Džez, Majk Konli, kao i novi član Čikago Bulsa, Tadijus Jang.

U ovom trenutku zaista je nemoguće pretpostaviti u kom će sastavu Amerikanci doputovati u Kinu, ali je sasvim izvjesno da to neće biti pravi "Dream Team" i da među NBA igračima, generalno, ne vlada veliko interesovanje za predstojeći Mundobasket.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC