• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon namijenjen igranju igrica

Autor mondo.rs

Bolji ekran, nego na monitorima; baterija jača, nego na bilo kom telefonu; najmoćniji čipset u smartfonu - i to je samo deo opcija novog gejming "rmpalije".

 Telefon namijenjen igranju igrica Izvor: MONDO portal / ASUS

Kompanija ASUS predstavila je na IFA 2018 sajmu jedan od najboljih gejming uređaja dosad u smartfon domenu, a novi model ASUS ROG Phone II nastavlja tim putem lagano preuzimajući laskavu titulu trenutno najmoćnijeg telefona uopšte na planeti.

Revolucija se ne ogleda u dizajnu, nego u opcijama telefona.

Ekran će postideti i monitore, s obzirom na to da se radi o 6.59 inča dugačkoj OLED vrsti, sa osvežavanjem od 120 herca (Hz) i podrškom za 10-bitni HDR. U Full HD ekran je ugrađen skener otiska prsta, a na mestima predviđenim za dodir tokom igranja ekran se osvežava i do 240 Hz, uz kašnjenje na odziv najmanje u industriji - svega 49 milisekundi.

Tokom pokretanja telefona na korisniku je da odabere da li će koristiti fabrički Android, bez okruženja ili onaj, koji je ASUS “obogatio“ ASUS UI-jem.

Unutra je novi Snapdragon 855+, 12 GB RAM, 512 GB memorije i baterija od čak 6.000 mAh, koja se brzo puni. ASUS ROG Phone II dolazi sa dvostrukim USB Type-C priključkom, tako da istovremeno možete da koristite nešto od dodatne opreme, slušate zvuk na slušalice i punite mobilni. Podržan je 30 W brzi tip punjenja (Quick Charge 4.0), kao i bežično punjenje drugih uređaja brzinom od 10 vati.

Dvostruka kamera rezolucije 48 megapiksela (f/1.8) podržava Quad Bayer tehnologiju za kvalitetnije fotke, a na raspolaganju su i dvostruke blic lampe i prednja kamera rezolucije 24 megapiksela (f/2.2). Na raspolaganju će biti igračima i različiti dodaci, a više o njima i sistemu hlađenja pročitajte u našem izveštaju od ranije, jer ASUS nije menjao izgled, funkcije i mogućnosti dodatne opreme u odnosu na premijerni ROG model. Telefon dolazi sa stereo zvučnicima, Bluetooth v5.0, kao i klasičnim audio ulazim 3.5 mm.

Preporučena maloprodajna cena bi trebalo da bude, piše The Verge, 899 evra, odnosno dolara i funti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS