• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Rusi neće u najjačem sastavu na Mundobasket

Autor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Rusije ovog leta u Kini nastupaće bez centra Timofeja Mozgova

 I Rusi neće u najjačem sastavu na Mundobasket Izvor: MN PRESS

Selektor Rusije Sergej Bazarevič okupio je reprezentativce na pripremama za Svetski kup u Kini ovog leta, ali ne sve koje je planirao.

Na širem spisku od 18 igrača našlo se i ime NBA centra Timofeja Mozgova, ali je on saopštio da neće biti spreman da igra za nacionalni tim u septembru.

On je čelnike ruske košarkaške federacije i selektora obavestio da je imao želju da pomogne reprezentaciji, ali da nije fizički spreman.

Mozgov već duže vreme ima ozbiljnih problema sa kolenom, zbog čega je propustio celu sezonu. On je prošlog jula iz Bruklina prešao u Orlando, ali za tu ekipu nije odigrao nijedan meč.

Povreda kolena, koja je bila velika misterija za američke lekare, mučila ga je još kada je bio član Klivlenda, od januara 2015. do juna 2016. godine, a nakon brojnih pretraga i terapija koje nisu dale rezultate, odlučio je prošle sezone da napusti SAD i vrati se u Rusiju.

Mozgov je tokom prethodnih meseci radio sa nekoliko ruskih doktora, što je donelo pobošljanje, ali još uvek nije na potrebnom nivou forme, kako bi mogao da pomogne reprezentaciji na Mundobasketu u Kini.

Mozgov, koji ima 33 godine, prethodnu deceniju bio je važan "šraf" ruskog tima, sa kojim je osvojio dve bronzane medalje - na Eurobasketu u Litvaniji 2011, i godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Rusija će na Mundobasketu u Kini, od 31. avgusta do 15. septembra, nastupati u grupi B zajedno sa selekcijama Argentine, Južne Koreje i Nigerije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC