• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo veliko pojačanje Arsenala je - pozajmica!

Autor mondo.rs

Dok čekaju da Emeri dovede zvučno ime, navijači kluba iz Londona moraju da se zadovolje saznanjem da će Dani Sebaljos odigrati sezonu 2019/20 u crveno-belom dresu.

Dani Sebaljos (22) prihvatio je procenu povratnika na klupu Real Madrida i čoveka koji je insistirao na njegovom transferu iz Betisa pre dve godine, zbog čega je pristao da ode na pozajmicu - ali, pod jednim uslovom.

Arsenal je pobedio Totenhem u trci za veštom "desetkom" mlade reprezentacije Španije i najboljim fudbalerom nedavno završenog Evropskog prvenstva u Italiji, ali mimo novih trendova u njegov ugovor o pozajmici na godinu dana nije uneta klauzula o otkupnoj ceni ugovora.

Drugim rečima, Sebaljos je istrajao u nameri da se naredne godine vrati na treninge Zinedina Zidana i ostvari san o konačnom uspehu u dresu Real Madrida, za koji je do sada odigrao 56 utakmica i postigao pet golova u sezonama 2017/18 i 2018/19.

Pored Sebaljosa, Emeri je blizu dovođenja i 18-godišnjeg Vilijama Salibe iz Sent Etjena za oko 36 miliona evra. I u tim pregovorima Arsenal se nadmeće sa najvećim rivalom, Totenhemom.

Menadžet "tobdžija" Unai Emeri, navodno, odigrao je presudnu ulogu u nadmetanju sa Maurisijom Poketinom i proditeljima fudbalera iz Utrere obećao da će Sebaljos naredne sezone odigrati najmanje 40 utakmica.

Prema pisanju španskih i engleskih medija, Poketino je bio uveren da će dodati Sebaljosa ekipi sa kojom se plasirao u finale Lige šampiona prošle sezone, ali se ispostavilo da je igrač na kraju izabrao klub koji nastupa u Ligi Evrope.

Na "Emirejts" je ovog leta stigao samo Gabrijel Martineli, 18-godišnjak iz brazilskog Ituana, koji je plaćen 6,7 miliona evra, a sa pozajmica su vraćeni Takuma Asano i Ris Nelson. Petr Čeh je završio karijeru, David Ospina posle pozajmice ostao u Napoliju za 3,5 miliona evra, Aron Ramzi otišao u Juventus kao slobodan igrač, a Dani Velbek, Stefan Lihtštajner i Koen Mramol napustili klub po isteku ugovora.

Denis Suarez vraćen je Barseloni sa pozajmice i potom ostvario transfer u Seltu iz Viga.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC