• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oko 1000 učesnika na SP u kajaku i kanuu

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Četvrtak i petak su rezervisani za sprint, a subota i nedjelja za spust. BiH učestvuje sa četiri takmičara.

 Svjetsko prvenstvo kajak kanu Banjaluka 2019 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjaluka i Kajak-kanu klub Vrbas će od četvrtka do nedjelje biti domaćini Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su saopštene glavne pojedinosti oko predstojeće smotre na banjalučkoj rijeci.

''Postali smo svjetska kajak destinacija i cijela planeta sada zna za Banjaluku, stazu kojom raspolažemo i uslove koje imamo, tako da sama informacija da smo napravili niz od deset godina sa svim zvaničnim trkama koje mogu da se organizuju u kajaku i kanuu na divljim vodama dovoljni govori o tome koliko je Banjaluka interesantna. Mi se kao domaćini trudimo da pružimo najbolje što možemo svima koji dođu, pa će tako biti i ove godine'', rekao je direktor Kajak-kanu kluba Vrbas Nikola Stanković.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Čast reprezentacije BiH braniće četiri takmičara, od čega su tri iz Kajak-kluba Vrbas. Najviše se očekuje od Dušana Mačkića, koji je trenutno prvoplasirani u Evrokupu za juniore i trećeplasirani u seniorskom Kupu. Tu su i Anes Šudić i Dragan Preradović, ali i Lejla Slipić iz AKK Duga iz Zavidovića.

''Puno smo se spremali za jedno ovakvo takmičenje jer je SP u Banjaluci, na našoj stazi. Sa dosta dobrim rezultatima dolazim na ovo prvenstvo i nadam se najboljem. Ne želim mnogo da obećavam jer se radi o mladim takmičarima koji su u top-formi za ovo takmičenje i najmanja greška može da dovede do lošeg rezultata. Volio bih, naravno, da dođem do prvog mjesta, ali vidjećemo'', rekao je Mačkić.

Gradonačelnik Banjaluke pozvao je što veći broj građana da prisustvuju takmičenjima.

''Grad Banjaluka već dugi niz godina podržava takmičenja koja organizuje Kajak-kanu klub Vrbas na divljim vodama. Očekujem da će i ove godine domaćinstvo biti uspješno i da će takmičari biti veoma zadovoljni. U narednih nekoliko dana Grad će živjeti zajedno sa sportistima, očekujemo da bude oko 1000 učesnika i to će se na obalama Vrbasa sigurno osjetiti. Grad Banjaluka pomaže ovu manifestaciju prije svega finansijski, ali i logistički jer je ove godine rađeno na rekonstrukciji staze koja je dijelom bila oštećena i ovogodišnjim velikim padavinama i vodostajem Vrbasa, tako da smo morali ponovo da je dovodimo u stanje koje je prihvatljivo za ovo takmičenje.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Manifestaciju koja se održava od četvrtka do nedjelje podržava i kompanija m:tel.

''Godinama smo uz Kajak-kanu klub Vrbas i i naše ime ponosno stoji uz ime kluba. Organizacija ovakvog događaja nije mala stvar, organizacija nam je podarila izuzetan kanjon i rijeku Vrbas i uz maksimalan angažman ljjdi iz kluba, organizuju se vrhunska takmičenja. Zahvaljući tome, Banjaluka se nalazi na mapi svjetskih dešavanja i nadam se da će tako biti i ubuduće'', rekla je portparol kompanije m:tel Milica Kondić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jedan od onih koji je ''zaljubljen'' u rijeku Vrbas je Tomislav Crnković, predsjednik Odbora za divlju vodu Svjetske kajakaške federacije.

''Uvijek sam isticao da su Vrbas i njegov kanjon najljepši poligon na svijetu a mi i ove godine nastavljamo da postavljanjem novih standarda u organizaciji takmičenja. Mi smo 2016. godine prvi organizovali noćnu trku, uz sve ranije probleme sa poplavama, te uništenom stazom i tribinama. Veliko hvala ljudima iz Kajak-kanu kluba Vrbas, bez čijeg maksimalnog rada, ali i pomoći volontera, ničeg od ovog ne bi bilo. Moramo da se potrudimo da osiguramo maksimalne uslove za naše goste počev već od četvrtka. Od danas je počeo proces akreditacija. Ekipe su upoznate sa stazom, odrađuju se treninzi, a danas će biti održan prvi službeni sastanak vođa timova na kojem će biti predstavljen program'', rekao je Crnković.

Prva dva dana biće održana takmičenja u sprintu (četvrtak kvalifikacije, petak finala), dok je vikend rezervisan za spust. Trenutno je prijavljeno 18 ekipa, a neke od zemalja-učesnica su SAD, Australija, Francuska, Velika Britanija, Irska, Češka, Slovačka, Slovenija, Španija, Hrvatska, BiH...

Takođe, od četvrtka do nedjelje na dionicama od ''Nule'' do Krupe na Vrbasu biće obustavljen saobraćaj u vremenu od 8 do 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC