• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Semafor najavio 2:0 za Zvezdu, a Milojević...

Autor mondo.rs

"Bićemo spremni, a nadam se i još bolji nego u prošlim utakmicama", poručio trener crveno-bijelih pred prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Helsinkija

 Zvezda-Helsinki-2.-kolo-kvalifikacija-za-Ligu-sampiona-najava-meca Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Suduva je prošlost, Helsinki sadašnjost, a Kopenhagen budućnost Crvene zvezde.

Ne ako pitate i njene navijače. Većina njih vjeruje da neće biti problema sa Fincima i već razmišljaju o Dancima sa kojima bi izabranici Vladana Milojevića, po očekivanjima, trebalo da se sastanu u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Optimističan je i novi semafor na stadionu Rajko Mitić, koji je tokom probe pokazivao 2:0 za crveno-bijele. 

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Trener srpskog šampiona, međutim, nije od onih koji preskaču stepenike. Dobro je poznato da, bar javno, govori samo o prvom predstojećem rivalu.

Tako je bilo i ovog utorka, dan uoči prve utakmice sa Helsinkijem u 2. kolu kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje, koja će u srijedu od 20.45 biti odigrana na stadionu Rajko Mitić. 

DA SE PONOVI 1997.

Crvena zvezda i Helsinki sastali su se 1997. u kvalifikacijama za tadašnji Kup pobjednika kupova. Finci su slavili u prvoj utakmici 1:0, ali su potom doživjeli debakl u Beogradu. Zvezda je pobijedila 3:0, golovima Dejana Stankovića u 6. i 26. i Zorana Njeguša u 90. minutu.

"Nisam u tom fazonu, ne razmišljam unaprijed o drugim rivalima nego samo o Helsinkiju", naglasio je Milojević.

"Uspješno smo preskočili prvu prepreku, ali znamo da nas čeka još jedan težak protivnik. Kao što i jeste svaki šampion svoje zemlje. U takmičarskom su ritmu, a mi se još zahuktavamo, dobro su nam došle ove utakmice koje smo odigrali", konstatovao je Zvezdin trener.

Govoreći o predstojećem rivalu, Milojević nije želio da ističe pojedince.

"Ne bih posebno izdvajao jer se generalno fudbal u Finskoj zasniva na disciplini, kompaktnosti i timskom duhu. Jako su interesantna i teška ekipa".

Istakao je da očekuje lijepu predstavu, uz veliku podršku sa tribina.

"Bićemo spremni, a nadam se i još bolji nego u prošlim utakmicama", rekao je i dodao:

"Sutra je tek prvo poluvrijeme, nisam neki prognozer niti volim da pričam šta bih volio. Bio bih zadovoljan našom dobrom igrom, a neka rezultat dođe kao posljedica toga. Mi ćemo se truditi da pružimo našu igru i ispunimo plan iz svlačionice".

Pitanje da li bi Zvezda protiv rivala kao što su Suduva i Helsinki trebalo da igra ubjedljivije nego trenutno, pomalo je razljutilo Milojevića. 

DEGENEK LICENCIRAN

"Jako sam ponosan i drago mi je što se Miloš vratio. On je veliki profesionalac, neko na koga drugi igrači mogu da se ugledaju. Nije dugo bio odsutan i vjerujem da će nastaviti tamo gde je stao. Licenciran je za duele sa Helsinkijem, poznavajući ga, on će biti spreman, ali vidjećemo još", najavio je Milojević, mada su male šanse da reprezentativac Australije zaigra već sutra.

"Ne znam zašto se stalno potencira da smo Bogom dani, da smo neki vanzemaljci. Ta vremena su prošla... Mi moramo da poštujemo svakog rivala. Zvezda je veliki klub i pokušavamo da ga vratimo tamo gdje pripada. Suduva je dobar tim, Helsinki takođe...".

Po običaju nije "otkrivao karte" oko tima, već je ponovio da će strancima koji su stigli ovog ljeta biti potrebno još neko vrijeme da se adaptiraju.

"Žandera je uhvatio 'totalni grč cijelog organizma' protiv Javora i zato je zamijenjen. On je posljednju utakmicu odigrao još u martu i moraće malo da istrpi do povratka u formu. Kanjas je bolje, priključio se treninzima. Vidjećemo još ko će igrati".

Za kraj, nije želio da iznosi očekivanja u vezi sa rezultatom, ali jeste jedno: "Volio bih da nadmašimo posjetu sa utakmice protiv Suduve, kada je bilo 23.000 gledalaca". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC