Uhapšene odveli iz GIKIL-a, advokat ne zna detalje

Autor:

Predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mital, član Nadzornog odbora Radžib Daš i direktor ove kompanije Parameš Batačari, koji su uhapšeni danas u Lukavcu, napustili su prostorije ove kompanije

0
A- A A+
hapšenje, uhapšen, privođenje, lisice Foto: iStock / Getty Images Plus

Otišli su na nepoznatu lokaciju pod nadzorom istražnih timova Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Istražni timovi su napustili službene prostorije GIKIL-a, dok su uhapšeni izvedeni na zadnji ulaz, skriveni od prisutnih novinara, prenose federalni mediji.

Postupajući kantonalni tužilac Ćazim Serhatlić rekao je da su Mital, Daš i Batačari uhapšeni zbog sumnje da su od 2003. godine činili krivično djelo organizovani kriminal, uz zloupotrebu položaja i ovlaštenja u poslovanju.

"Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli će biti izvršen pretres onih mjesta gdje su oni smješteni, a onda će biti sprovedeni u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona na dalje postupanje", rekao je Serhatlić.

Advokat Rifat Konjić, koji je branjenik Mitala, rekao je da je policija započela svoj dio posla koji se sastoji od pretresanja i prikupljanja dokumentacije.

"Za očekivati je da će oni biti zadržani sljedeća 24 sata u policiji, a potom će biti dovedeni pred tužioca koji će ih ispitati. Tada će biti odlučeno o daljim radnjama", rekao je Konjić.

On je istakao da trenutno nije upoznat sa svakom pojedinačnom radnjom koja se stavlja na teret osumnjičenima.

Za sada nije poznato na koju lokaciju su prevezeni uhapšeni u GIKIL-u.

Ostale vijesti