• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Radonjić doveo pravo NBA pojačanje u Minhen!

Autor mondo.rs

Posle 632 utakmice za Detroit, Milvoki, Finiks, Boston, Toronto i Filadelfiju, levoruki centar oprobaće se u evroligaškoj konkurenciji.

Greg Monro (29, 211) napustio je NBA ligu posle 632 utakmice u prethodnih devet sezona, od čega samo 27 u plej-ofu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena.

Trener nemačkog evroligaša, Dejan Radonjić, tako je dočekao trećeg američkog novajliju ovog leta, nakon što su u "Audi dom" stigli Ti-Džej Brej (27, 196) iz nemačke Vehte i Džoš Hestis (27, 201) iz Ostin Sparsa.

Detroit Pistonsi izabrali su Monroa na draftu 2010. godine, kao sedmog pika i perspektivnog centra sa dve godine univerzitetske košarke na Džordžtaunu. On je nastupao narednih pet sezona u "Gradu motora" i igrao najbolju košarku u karijeri, ali bez plasmana u plej-of.

Standardan je bio i u dresu Milvoki Baksa u sezonama 2015/16 i 2016/17, a onda su počele česte selidbe i problemi. U sezoni 2017/18 nastupao je za Bakse, Finiks Sanse i Boston Seltikse, a prošle sezone za Toronto Reptorse, ponovo Seltikse i na kraju Filadelfija Seventisikserse, sa kojima je stigao do polufinala Istoka.

Na tom putu beležio je prosečno četiri poena i tri skoka deleći ulogu rezervnog centra sa našim Bobanom Marjanoovićem.

Radonjić je ovim transferom popunio startnu petorku za sezonu 2019/20, u kojoj bi pored Monroa i Breja trebalo da zaigraju Nihad Đedović, Vladimir Lučić i Danilo Bartel, dok bi sa klupe šansu trebalo da traže Hestis, Maodo Lo, Peteri Koponen, Leon Radošević, Aleks King i Robin Amaize.

Bavarsku su ovog leta napustila šestorica košarkaša, od čega trojica naših: Stefan Jović (Himki), Nemanja Dangubić (Estudijantes) i Milan Mačvan (Tokio). Pored njih, nove klubove potražili su Brejdon Hobs (Oldenburg), Devin Buker (Himki), Derik Vilijams (Fenerbahče), dok su na pozajmice poslati Marvin Ogunsip (Hamburg) i Nelson Vajdeman (Bamberg).

Pretpostavka je da će Bajern potražiti još tri do četiri pojačanja.

Monro je ostao upamćen kao poslednji košarkaš Pistonsa koji je nosio broj "10" na leđima, jer je na ceremoniji u Detroitu 2011. godine ovaj broj povučen iz upotrebe u čast legendarnog Denisa Rodmana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC