• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravio sjajan tim, pa daje milijardu za halu

Autor mondo.rs

On je najbogatiji vlasnik sportske franšize u SAD i neće mu biti problem da duboko zavuče ruku u džep da bi Klipersima napravio novi dom.

Los Anđeles Klipersi u srijedu su predstavili svoja nova dva asa, Kavaija Lenarda (28) i Pola Džordža (29), a u petak su pokazali javnosti svoj novi veliki plan.

Nakon što su tim Doka Riversa učinili jednim od favorita za osvajanje titule, čelnici franšize predvođeni Stivom Bolmerom pokazali su prve fotografije svoje nove buduće dvorane, "Inglvud arene".

Za razliku od trenutnog doma Klipersa, "Stejpls centra" - smještenog u centru Los Anđelesa, buduća hala ambicioznog tima biće smještena u jugozapadnom dijelu grada, u kojem živi oko 110 hiljada stanovnika.

Grubom računicom, Klipersi će se preseliti oko 12,5 kilometara, ali će njihova nova dvorana izgledati zaista spektakularno, u slučaju da se obistine najave i da predstavljeni projekat bude kao na slikama.

Bolmer će za novu arenu izdvojiti milijardu dolara, a hala će imati kapacitet od 18.500 sjedišta.

Plan je da izgradnja počne 2021. godine i da traje do 2024,a u sklopu kompleksa biće izgrađene i klupske prostorije, dvorana za trening...

Iako je cifra zaista astronomska, za gazdu Klipersa neće biti preveliki problem, jer je on najbogatiji vlasnik bilo koje američke sportske franšize.

Bolmer je bio izvršni direktor Majkrosofta od 2000. do 2014. godine, a u oktobru 2018. njegovo bogatstvo je procijenjeno na 42,4 milijarde.

U tom istraživanju proglašen je 18. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Pogledajte izgled nove dvorane Klipersa.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC