Jednostavan način da poboljšate seksualni život

Autor:

Ako vam seksualni život nije baš najsjajniji, evo jednostavnog rješenja.

Jednostavan način da poboljšate seksualni život Foto: Guliver/Getty Images/KovacsAlex

Ukoliko želite da poboljšate svoj seksualni život, sve što treba da uradite je da jedete više orašastih plodova! Da, dobro ste pročitali. Naučnici kažu da je dovoljno da jedete po 60 grama dnevno da biste primjetili poboljšanje "u krevetu".

Nova studija je pokazala da konzumiranje oraha, lješnika i badema utiče na povećanje seksualne želje i kvaliteta vrhunca.

Naučnici iz Španije su analizirali 83 zdrava muškarca starosti između 18 i 35 godina, koji nisu imali ranije problema sa erektilnom disfunkcijom, i podijelili su ih u dvije grupe.

Svi učesnici su se hranili "tipično zapadnjački", odnosno nisu jeli mnogo voća, povrća, a unosili su dosta zasićenih masti. Nastavili su da se hrane uobičajeno, ali je jedna grupa unosila i 60 grama orašastih plodova (30 grama oraha i po 15 grama badema i lješnika) svakog dana.

Nakon 14 nedjelja, naučnici su utvrdili da je ova grupa koja je jela orašaste plodove imala mnogo veću seksualnu želju i bolje seksualne vrhunce.

"Nekoliko antioksidansa, na primjer polifenola, i vitamina koji se nalaze u orašastim plodovima i ranije su pominjani kao efikasan tretman za erektilnu disfunkciju, a istovremeno su ove namirnice dobre i za kardiovaskularni sistem", kaže vodeći autor studije dr Albert Salas-Huetos.

Pa, znate šta vam je činiti, navalite na orašaste plodove...

Tagovi:

Ostale vijesti