• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovi evropski aerodromi nude najbolje konekcije

Autor mondo.rs

Aerodromi zemalja bivše Jugoslavije i nisu baš dobri u ovoj kategoriji, a evo koji aerodromi jesu.

Aerodromi u zemljama bivše Jugoslavije nude manje konekcija putnicima, i direktnih i indirektnih, u poređenju sa svojim evropskim konkurentima, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog aerodromskog saveta (ACI).

 Prema podacima ACI, najslabiju aerodromsku povezanost na kontinentu, od 43 države ima Bosna i Hercegovina, a slijedi je Sjeverna Makedonija.

Srbija je druga na listi od zemalja bivše Jugoslavije, na 28. mjestu u Evropi, dok je Hrvatska ispred nje na 22. poziciji, objavio je portal "exyuaviation". 

Kako prenosi B92, iako BiH ima najlošiju direktnu povezanost, ispred je u odnosu na Sjevernu Makedoniju u pogledu indirektne povezanosti i kao čvorište, pokazala je studija ACI.

Sjeverna Makedonija, koja je rangirana na 40. mjestu, u protekloj deceniji doživela je značajan rast broja putnika, međutim, dominacija kompanije "Vizer" i to što primarno opslužuje sekundarne aerodrome uticalo je na plasman te zemlje, prenosi B92.

Španija ima najviši nivo aerodromske povezanosti u Evropi, a za njom slijede Njemačka, Velika Britanija, Francuska i Turska.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE