• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjeh srpskih klubova: Preskočena Hrvatska!

Autor mondo.rs

Vidjećemo da li i samo privremeno...

Srbija rapidno "skače" na UEFA listi nacionalnih koeficijenata!

Poslije učešća Crvene zvezde u Ligi šampiona prethodne sezone, uz rezultate Partizana, Radničkog i Mladosti, Srbija je pred početak 2019/20 zauzela 19. poziciju na UEFA listi, a usljed pobjeda u tekućim kvalifikacijama - ponovo zabilježila napredak.

Poslije pobjeda Zvezde, Partizana i Čukaričkog, uz nažalost poraz i remi Radničkog, Srbija je osvojila 6,5 bodova (prosjek 1,625) i pomjerila se za dvije pozicije na "lajv" listi.

To znači da je Srbija u ovom trenutku na 17. poziciji ispred Hrvatske, koja je zabilježila pad za jedno mjesto poslije eliminacije Hajduka, odnosno Škotske i naročito zanimljivo - Švajcarske koja je sada na tek 20. poziciji UEFA liste.

Hrvatska je za sada osvojila tek 2 boda (0,5 prosjek), ali vrijedi istaći da su Osijek i Dinamo odigrali tek po jedan meč, dok Rijeka, kao osvajač Kupa, kvalifikacije počinje iz 3. kola.

To su benefiti koje je Hrvatima donijela dobra pozicija na UEFA listi, a kojoj se nada i Srbija pošto omogućava duži odmor igračima i temeljnije pripreme, međutim potrebno je da se to mjesto zadrži i u najvećim iskušenjima koja tek slijede.


Crvena zvezda, kao nosilac najvećeg dijela koeficijenta, gostuje Helsinkiju i potom u slučaju prolaska čeka boljeg iz duela Kopenhagena i TNS-a (prvi meč 2:0).

Partizanu ove nedjelje slijedi meč u Humskoj protiv velškog Konas Kija (prvi meč 1:0), gdje ne bi trebalo da bude iznenađenja, dok će najteži zadatak imati treći srpski predstavnik Čukarički. Poslije duple pobjede nad Banantsom (ukupno 8:0), "brđani" su remizirali u Norveškoj protiv Moldea (0:0) i u četvrtak ih čekaju pred svojom publikom.

Vrijedi napomenuti da se Srbiji iz koeficijenta briše veoma loša sezona 14/15 u kojoj je osvojeno tek 2,75 bodova, dok se Hrvatskoj, primjera radi, briše veoma uspješna od čak 6,875.

Promjene na UEFA listi važiće od sezone 2021/2022.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC