• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Sarajevo evro-utakmicu igra u Zenici!

Autor mondo.ba

Prva utakmica 3. kola Lige Evrope igra se 8. avgusta.

Fudbalski klub Sarajevo prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između BATE Borisova ili Rozenborga definitivno će igrati – na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici!

Prvobitno je ta opcija i bila najavljena, dok se par dana kasnije pojavila informacija da je aktuelni šampion BiH spreman da ''pogazi ponos'' i Bjeloruse ili Norvežane dočeka na stadionu Željezničara, koji je bio spreman da ustupi Grbavicu na korištenje uz određene uslove.

UEFA je tokom dana obavijestila Sarajevo da danas ističe rok za prijavu stadiona, te da, ukoliko žele da igraju na terenu vječitog rivala, moraju da dobiju pismenu saglasnost rivala iz trećeg kola i Fudbalskog saveza BiH.

Na kraju, Sarajevo je odlučilo da 8. avgusta svoj evropski meč igra u Zenici, a o tome su javnost obavijestili putem zvaničnog sajta.

Kako navodi klub sa Koševa, jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u ponudi Željezničara trostruko veći od one koja je stigla od Čelika.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvalio ministru kulture i sporta kantonalne Vlade Mirvadu Kuriću, te gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki na ukazanoj želji za učestvovanjem u organizaciji utakmice u Sarajevu.

Klub je istakao i da će u cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbjedno podržati klub na utakmici u Zenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC