Farma droge otkrivena uz pomoć električara

Autor:

Laboratorija za uzgoj marihuane u hali pored kuće Radoslava (63) i njegovog sina Saše Narančića (36) iz Srpca otkrivena je nakon što su električari isključili struju i tom prilikom vidjeli uzgajivačnicu narkotika

0
A- A A+
marihuana, kanabis Foto: Guliver/Getty Images/ Ethan Miller

Kako saznaje ''Glas Srspke'', istražioci su već pratili oca i sina jer su sumnjali da švercuju drogu, a nakon intervencije električara otkriveno je i da uzgajaju narkotike u većim količinama. Prilikom pretresa pronađeno je oko 500 stabljika indijske konoplje.

"Nakon što im je isključena struja, oni su se na neki način razotkrili jer su odmah nakon toga u telefonskim razgovorima komentarisali da su električari u hali “vidjeli ono” i “nešto” jer su vrata bila otvorena. Istražiocima je to bio signal da krenu u akciju. Istragom je utvrđeno da su drogu proizvodili i prodavali od početka godine," kazao je izvor blizak istrazi.

Otkrivena laboratorija je bila dobro skrivena, a ulaz u nju je bio kroz tajni prolaz u podu hale iznad kojeg je bilo postolje za cirkular. Pronađene stabljike indijske konoplje bile su visoke od 39 do 180 centimetara.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su u posljednje vrijeme sumnjali da ih policija prisluškuje pa su u razgovorima govorili: “Dobar dan svim slušaocima”.

Narančiće su u četvrtak uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u akciji “Ris”. Tokom hapšenja, osim stabljika indijske konoplje i specijalne opreme za uzgoj droge, u podrumu hale pronađena su i dva kilograma marihuane. Narančićima je nakon ispitivanja u policiji i banjalučkom tužilaštvu Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor zbog bojazni od uticaja na svjedoke.

Ostale vijesti