• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salvadoru žuta majica u Istočnom Sarajevu

Autor mondo.ba

Pobjednik prve etape 59. trke kroz Srbiju koja je vožena ulicama Istočnog Sarajeva je Italijan Enriko Salvador, koji je u uzbudljivom finišu uspio da prestigne grupu vozača i obuče žutu majicu.

Član ekipe Nortvejt Kofilok prevezao je 84 kilometra za 1:48,16 časova, te osim žute obukao i plavu majicu namijenjenu najboljem brdskom vozaču. 

"Bilo vrlo naporno, pokušao sam da napadnem dva kruga prije, nisam uspio da se odvojim ali sam sačuvao snagu za finiš. U dobroj sam formi i nadam se da mogu sačuvati majicu do kraja. Bitno mi je da odbranim bar plavu majicu pa se nadam da će mi odgovarati konfiguracija preostalih etapa", rekao je Salvador.

Trka je bila vrlo brza bez obzira što je bilo mnogo krivina što je i normalno kada su u pitanju kružne trke ulocama gradova, a u takvim uslovima Italijani su se najbolje snašli.

Dvije sekunde iza Salvadora na cilj je stigao njegov zemljak Mateo Đino Pergoraro iz ekipe Mito sajkling. On je ujedno zadužio i bijelu majicu namijenjenu najboljem mladom vozaču.

Treće mjesto zauzeo je Kazahstanac Aleksandr Ovsjanikov, član Vino Astane, a najbolji sprinter u prvoj etapi je njegov timski kolega Aleksandr Semjenov koji je pred publikom u Istočnom Sarajevu obukao crvenu majicu.

Odličan domaćin bilo je Istočno Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Nenadom Vukovićem koji se sa svojim timom potrudio da se cijeli karavan osjeća ugodno.

"Početkom godine imali smo čast da budemo suorganizator Evropskog olimpijskog festivala mladih, a sada i najbolje bicikliste iz regiona i svijeta. Čast nam je što smo na svjetskoj sportskoj mapi i što se za naš grad čulo u svim krajevima svijeta. Nadam se da smo pokazali da možemo biti dobri domaćini i da ćemo ponovo dobiti tu priliku jer je ova trka važna sa više aspekata", rekao je Vuković.

Biciklisti će i sutra proći kroz Istočno Sarajevo, tačnije Pale, odakle je i oficijelni start druge etape koja poslije 142 kilometara završava u Priboju. Neoficijelni start etape je na olimpijskoj ljepotici Jahorini koja će prvi put ugostiti karavan.

Direktor trka Vladimir Kuvalja zadovoljan prvi dan koji je obično najkomplikovaniji u višednevnim trkama.

"Nama organizatorima najvažnije je da sve prođe u najboljem redu kada je u pitanju bezbjednosna situacija. Kako nije bilo incidenata i propusta možemo da kažemo da je bilo odlično. Naravno, biciklisti su dali sve od sebe i odvezli pravu momačku trku. Uzbuđenja nam tek predstoje jer je sutra možda i najteža etapa na trci", rekao je Kuvalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC