• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači podigli tužbu zbog Kristijana Ronalda!

Autori mondo.ba Autori Fena

Grupa fudbalskih navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i Ol Star ars ekipe korejske lige jer nije nastupio Portugalac Kristijano Ronaldo.

Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je na koncu cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3:3, proveo na klupi za rezerve.

Na tribinama stadiona u Seulu okupilo se više od 60.000 gledalaca, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli jednog od najboljih igrača svijeta. Posebno nakon što je organizator utakmice, kompanija "The Fasta Inc" najavila kako je CR7 igrati barem jedno poluvrijeme.

Zanimljivo, početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno sa aerodroma nakon leta iz Kine.

"Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Kompanija je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače", rekao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu, prenijela je agencija "Fena".

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

"Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba",izjavio je advokat dodavši: "Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki obožavaoci Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno".

Iz firme koja je organizovala utakmicu objavili su saopštenje u kojem se navodi da italijanski velikan nije poštovao uslove ugovora, a vođsvo K Lige poslalo je torinskoj "Staroj dami" protestno pismo zbog kršenja ugovora.

Tačka na slučaj: Ronaldo nije optužen za silovanje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC