• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma 5/5, ali "prave" provjere tek slijede

Autor mondo.ba

"Vučica" nakon 15 godina gostovala na legendarnom stadionu "Renato Kuri" u Peruđi. Edin Džeko strijelac, Aleksandar Kolarov asistent.

U prvoj "ozbiljnijoj" provjeri, fudbaleri Rome savladali su drugoligaša Peruđu 3:1 (2:1), te tako zabilježili i peti trijumf u isto toliko pripremnih mečeva.

Na legendarnom stadionu "Renato Kuri", Roma je gostovala poslije deceniju i po. Zanimljivo prvo poluvrijeme pripalo je gostima, koji su u "sudijskom vremenu" nastavka uspjeli potvrditi pobjedu.

Edin Džeko već u devetom minutu lijepo je pogodio nakon proigravanja Dijega Perotija sa lijeve strane, što je bio njegov treći pogodak u pripremnom ciklusu.

Novajlija u dresu "vučice" Đanluka Manćini iskoristio je zatim grešku domaćeg golmana i poduplao prednosti Rimljana sredinom prvog dijela.

Ipak, do odlaska na odmor Peruđa je preko Pjetra Jemela uspjela da prepolovi zaostatak, te na poluvrijeme ode sa samo golom minusa.

U nastavku, uprkos nekoliko dobrih prilika na obje strane, novi gol viđen je tek u nadoknadi, a strijelac je ponovo bio defanzivac Manćini, i to glavom nakon kornera koji je izveo Aleksandar Kolarov.

Igračima Rome ovo je bio peti test, a prethodno su savladani trećeligaši Ternana 3:1, Rjeti 7:1 i Gubio 3:0, te niželigaš Trastevere 10:1.

Ipak, ono "pravo" tek slijedi, s obzirom da su tokom sljedećeg mjeseca zakazani pripremni susreti sa Lilom (3. avgust), Atletik Bilbaom (7. avgusta) i Real Madridom (11. avgusta).

U prvom kolu Serije A, 25. avgusta, Roma će ugostiti Đenovu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC