• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Gudurić je NBA: Ugovor na 5,3 miliona $!

Autor mondo.rs

Grizlisi su zvanično potvrdili angažovanje srpskog košarkaša. Kolonija igrača iz Srbije u NBA sve brojnija!

 Marko-Guduric-zvanicno-potpis-Memfis-Grizlis Izvor: MN PRESS

Sada i zvanično!

Prvog dana jula najavljen je veliki transfer Marka Gudurića u NBA ligu, a zvaničan potpis desio se posljednjeg dana ovog mjeseca kada je Memfis na svojim zvaničnim "kanalima" saopštio da je zaključio ugovor sa srpskim košarkašem.

Grizlisi su saopštili da je u pitanju "višegodišnji" ugovor, dok se u srpskoj javnosti do sada govorilo o tome da je na dvije sezone, što su kasnije potvrdili i NBA "insajderi".

Šams Čaranija navodi da mu je za dvije godine garantovana zarada od 5,3 miliona dolara.


"Veoma sam uzbuđen zbog dolaska i potpisa za Memfis. Bilo je ovo dugo putovanje, ali sam konačno to uradio. Ovo je ostvarenje sna!", kazao je Marko Gudurić u prvom obraćanju navijačima NBA kluba.



Marko Gudurić u NBA ide iz Fenerbahčea, čiji je dres uspješno nosio prethodne dvije godine, a tako je uspješno nastavio tradiciju igrača Željka Obradovića koji odlaze "preko bare".

Ujedno, postao je ŠESTI srpski košarkaš u NBA ligi za sezonu 2019/20, pošto su tu od ranije Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas) i Nikola Jokić (Denver), dok je "ruki" i Alen Smailagić (Golden Stejt).

Gudurić je prvi Srbin poslije Darka Miličića koji će obući dres Grizlisa, pošto je prethodno tim iz Tenesija preko Bostona "draftovao" Radeta Zagorca i otpustio ga neposredno prije početka sezone 17/18.

Srpski šuter iz Priboja ponikao je u dresu Crvene zvezde s kojom je osvojio čak pet trofeja (2xABA liga, 2xKLS i 1xKup), a u NBA odlazi poslije odlične sezone u Evroligi sa Fenerbahčeom s kojim je bio na fajnal-foru (9,4 poena uz 47,7% za tri poena).

Gudurić je na širem spisku "orlova" za Mundobasket u Kini, a poslije povratka iz Amerike pridružiće se saigračima iz reprezentacije na pripremama - kao i svi ostali NBA igrači.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC