• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android će u EU prikazivati i druge pretraživače

Autor SRNA

"Gugl" će omogućiti korisnicima "android" uređaja u Evropi da biraju podrazumijevani pretraživač interneta između četiri opcije, uključujući "Guglovu" pretragu.

Ovo je saopštila američka kompanija, koja pokušava da izbjegne nove kazne.

Novi pametni telefoni i tablet računari koji se isporučuju u područje Evropske ekonomske zone /EEA/ imaće od početka 2020. godine prikaz opcije za odabir jednog od četiri pretraživača interneta, navodi se u objavi.

Provajderi pretraživača interneta imaće priliku da se putem aukcije nadmeću za jednu od četiri pozicije koje se nude na ekranu.

Aukcije će organizovati svaka članica EEA, a tri najbolja ponuđača naći će se na ekranu za odabir zajedno sa pretraživačem "hrom", navodi američki tehnološki gigant.

"Gugl" je preduzeo ovaj potez nakon što ga je Evropska komisija kaznila prošle godine za 4,34 milijarde evra zbog blokiranja rivala na operativnom sistemu "android".

Komisija je tada saopštila da ova kompanija ima nepoštenu prednost zahvaljujući predinstaliranim aplikacijama "hrom" i "gugl pretraga" na pametnim telefonima i tablet uređajima sa operativnim sistemom "android".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS